makkelijke banoffee pie

Makkelijke banoffee pie met dulche de leche en zoute pretzels

Makkelijke banoffee pie, dit is een fantastisch lekkere taart uit Amerika met banaan, karamel en lekker veel slagroom bovenop. Ik maak een makkelijk recept van deze klassieke banoffee pie of banoffee taart. Dit recept is letterlijk binnen 5 minuten klaar. Daarnaast vertel ik je ook het één en ander over dulche de leche. Een lekkere zelfgemaakte karamelpasta, die je gebruikt voor de vulling van deze taart.Makkelijke banoffee pie

Banoffee pie, misschien heb je er al eens van gehoord. Banoffee pie is een Amerikaanse taart met als belangrijkste ingrediënten: banaan en toffee. ban(aan)+(t)offee. Een heerlijke taart met een toffee/karamelvulling, stukjes banaan en flink wat slagroom bovenop. Verder kun je het zo gek maken als je zelf wil. Ik maak de banoffee pie af met wat chocoladeschaafsel en zoute pretzels.


Dulche de leche

Als basis voor de vulling gebruik ik dulche de leche. Hier kun je makkelijk meerdere blikjes van maken en vervolgens gewoon in de kast bewaren. Dulche de leche maak je heel makkelijk zelf. Breng een pan water aan de kook en doe hierin één of meerdere blikjes gecondenseerde melk. Zorg ervoor dat de blikjes goed onder water blijven staan de gehele kooktijd. Anders kunnen ze ontploffen door de hitte die ontstaat in het blikje. Ik gebruik daarom altijd de grootste pan die ik heb. Zet het vuur wat lager, maar zorg dat het aan de kook blijft. Kook de blikjes gecondenseerde melk 3 uur. Controleer tussen door of de blikjes nog goed onder water staan. Laat de blikjes na het koken goed afkoelen voor je ze gebruikt.

Gekookte blikjes gecondenseerde melk, dulche de leche, kun je minimaal een half jaar in de voorraardkast bewaren. Handig dus om een meteen een paar te koken! Een geopend blikje dulche de leche kun je ongeveer een week in de koelkast bewaren. Bewaar de dulche de leche in dit geval niet in het blik zelf, want deze kan gaan roesten, maar schep het even over in een vershoudbakje.


Chocoladeschaafsel en zoute pretzels

Deze makkelijke banoffee pie top ik af met chocoladeschaafsel. Dit is een super makkelijke topping, maar geeft een feestelijk effect. Hiervoor neem je een hele reep chocolade. Ik kies pure chocolade, omdat de taart al zoet is met alle basisingrediënten. Schaaf met een kaasschaaf of een dunschiller van de lange, dunne zijkant krullen en laat deze op de taart vallen.

Naast chocolade kies ik voor zoute pretzels als topping. Deze vind je in het schap met snacks en chips in de supermarkt, dus afdeling met zoute producten dus! Het zoute van de pretzels zorgt voor een uitdaging in de smaak van deze banoffee pie. Zoet en zout kunnen ontzettend goed gecombineerd worden en halen het beste in elkaar naar boven in de juiste balans. Wees dus niet bang om zoute pretzels te gebruiken in deze banoffee pie!

Kun geen pretzels vinden, dan kun je ook zout stokjes kiezen en deze grof te kruimelen. Als vervanger voor pretzels of zoute stokjes kun je er ook voor kiezen om een klein beetje grof zout over de dulche de leche te strooien voordat je de andere toppings over de dulche de leche verdeeld.


Taartbodem van Jos Poell

Deze banoffee pie bestaat uit alleen maar lekkere ingrediënten. Meer heb je ook niet nodig voor zo’n heerlijke taart! Alle toppings hebben we besproken, maar de basis mag niet ontbreken natuurlijk. Voor deze makkelijke banoffee pie gebruik een taartbodem van Jos Poell. Deze bodem is ontzettend makkelijk in gebruik en handig om in huis te maken, voor wanneer je snel en makkelijk een zelfgemaakte taart op tafel wil zetten. Ik ben 100% fan van deze taartbodems na het eerste gebruik. De taartbodem is een beetje cake-achtig, maar stevig genoeg om al die lekkere toppings te dragen van de banoffee pie.

makkelijke banoffee pie

Makkelijke banoffee pie met dulche de leche en zoute pretzels

Deze makkelijke banoffee pie heeft een heerlijke karamlevulling van dulche de leche, royaal slagroom en banaan bovenop én zoute pretzels en pure chocolade om het af te maken.
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kant-en-klare taartbodem (ongeveer 20×20 cm)
  • 500 ml geklopte slagroom
  • 1 blikje dulche de leche
  • 2 bananen (in plakjes gesneden)

Voor de garnering:

  • pure chocolade
  • zoute pretzels of zoute stokjes

Instructies
 

  • Verdeel de dulche de leche over de twee taartbodems. Verdeel hierover de slagroom, dit mag een beetje rustiek.
  • Verdeel de plakjes banaan over de taarten en maak de makkelijke banoffee pies af met pure chocoladeschaafsel en zoute pretzels. Serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord Hartige taart, Makkelijk, No bake, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating