geroosterde aardappelsalade

Geroosterde aardappelsalade met dopererwtjes, limabonen en tonijn

Ik ben dol op maaltijdsalades en deze geroosterde aardappelsalade is daar een perfect voorbeeld van! Door de aardappeltjes eerst te roosteren, krijgen ze een lekkere bite in de salade. Meng ze daarna met doperwtjes, limabonen, tonijn en een lekkere dressing. Deze salade is super lekker én gezond!



Geroosterde aardappelsalade

Aardappelsalade, zo lekker. Het is handig als bijgerecht, lekker als voedzame lunch of als snelle en gezonde avondmaaltijd. Door de aardappeltjes te roosteren in de oven, krijgen ze een lekkere bite in de salade. Ik voeg ook wat limabonen toe aan de aardappels en deze rooster ik mee. Meng vervolgens met gekookte doperwtjes, tonijn, bosui en een vinaigrette (klik) en je gezonde maaltijdsalade is klaar!

geroosterde aardappelsalade

Geroosterde aardappelsalade met doperwtjes, limabonen en tonijn

Door de aardappeltjes eerst te roosteren, krijgen ze een lekkere bite. Meng met doperwtjes, limabonen en tonijn. Lekker én gezond!
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Salade
Keuken Hollands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardappeltjes of krieltjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • olijfolie, peper en zout
  • 1 blik limabonen
  • 250 gram doperwtjes (vriezer)
  • 1 blikje tonijn
  • 2 bosui

Voor de dressing:

  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel azijn
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aardappel goed schoon zodat je ze met schil kunt eten. Snijd ze in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Meng de aardappeltjes met het paprikapoeder, 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Laat de limabonen goed uitlekken, spoel ze eventueel schoon en dep goed droog. Verdeel deze samen met de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat.
    Rooster de aardappels 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Kook intussen de doperwtjes in 5 tot 10 minuten. Laat uitlekken en zet apart tot verder gebruik. Snijd intussen de bosuitje in fijne ringen. Laat de tonijn goed uitlekken.
  • Maak intussen de dressing. Meng de mosterd, de honing en de azijn met elkaar. Voeg druppelgewijs de olijfolie toe terwijl je goed blijft roeren. Zo ontstaat er een een mooie, gebonden dressing, ofwel: vinaigrette.
  • Meng de geroosterde aardappels, limabonen, gekookte doperwtjes, de tonijn en de bosui met de dressing en serveer direct. De salade kun je zowel lauwwarm als koud eten.
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Vis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating