Deze heerlijke brownies met cheesecakevulling moet je geproefd hebben! Het beste van twee werelden: smeuïge brownies en romige cheesecake. Klinkt dat niet fantastisch? Het leuke is ook nog dat dit recept makkelijk om te maken is. Wanneer ga jij aan de slag met dit lekkere brownierecept?
Brownies met cheesecakevulling
Ik ben dol op brownies en dol op cheesecake. Het idee om deze lekkere baksel te combineren moest dus wel een succes worden. En dat is het zeker! Deze brownies met cheesecakevulling bevatten alle lekkere aspecten van brownies én cheesecake. Wat wil je nog meer?
Voor dit brownierecept maak je twee keer een beslag. Een browniebeslag en een beslag voor de cheesecakevulling. Beide niet moeilijk om te maken en klaar in een handomdraai. In de bakvorm combineer je beide door drie lagen te maken. Een laatste brownie, een laag cheesecakevulling en als laatste nog een laag brownie. Echt een fantastisch lekkere combinatie!
Een plezier om te maken, een genot om te eten
Deze brownies met cheesecakevulling zijn ontzettend leuk om te maken. Ik ben dol op brownies en maak ze dan ook vaak. Iedereen wil natuurlijk de perfecte brownies maken en met dit recept gaat het je garandeert lukken, met weinig moeite. Voor zowel het browniebeslag als het beslag voor de cheesecakevulling heb je enkel basis-keukengerei, zoals een garde of gewoon een vork, en in ieder geval twee kommen nodig. Daarnaast natuurlijk de bakvorm. Ik gebruik een speciale bakvorm voor brownies. Deze is in verkrijgbaar in veel winkels, zoals Blokker, Hema, Xenos, maar ook gewoon bij Albert Heijn, en niet erg duur in aanschaf. Heb je geen brownievorm? Dan kun je deze brownies ook maken in een springvorm of quichevorm met een vergelijkbare afmeting. Zorg er voor de zekerheid voor dat het beslag niet tussen naden (van de springvorm) door kan lopen.
Naast het keukengerei, bevat dit recept ook geen bewerkelijke ingrediënten. Met de basisingrediënten, bloem, suiker, boter, ei, en chocolade kom je al een heel eind. Alle ingrediënten vind je gewoon in de supermarkt. Hetzelfde geldt voor de ingrediënten voor de cheesecakevulling. Ideaal en geen reden om deze brownies met cheesecakevulling niet te maken!

Brownies met cheesecakevulling
Ingredients
Voor het browniebeslag
- 150 gram pure chocolade
- 150 gram gram roomboter
- 3 eieren
- 200 gram suiker
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
Voor de cheesecakevulling
- 200 gram roomkaas bijvoorbeeld MonChou
- 1 ei
- 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel
- 100 gram suiker
En verder
- een vierkante bakvorm van 20 bij 20 cm
- bakpapier
- elektrische handmixer
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de pure chocolade, de suiker en de roomboter in een ruime kom en smelt dit au bain marie (zie tips). De suiker mag nog korrelig zijn als de chocolade en de boter zijn gesmolten. Wanneer de chocolade en de boter gesmolten is, mix dan met behulp van een handmixer de eieren één voor één door het mengsel. Spatel als laatste het zelfrijzend bakmeel door het geheel.
- Vet een de bakvorm in met wat boter en bekleed vervolgens met een bakpapiertje om plakken te voorkomen. Schep hierin 2/3 van het browniebeslag.
- Klop de roomkaas, ook met behulp van de handmixer, los samen met het ei, de suiker en het zelfrijzend bakmeel. Spatel de dit beslag bovenop het browniebeslag in de bakvorm en spreid het goed uit. Spatel vervolgens de rest van het browniebeslag over de vulling. Bak de brownies met cheesecakevulling 50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de brownie na het bakken afkoelen voordat je deze aansnijd.
Notes
Dit recept is geïnspireerd op een recept van Albert Heijn.