citroen cheesecake

Citroen cheesecake met honing

Citroen cheesecake, zo lekker fris! Deze cheesecake maak je niet alleen met als smaakmaker citroen, maar ook met honing en yoghurt. Een super lekker combinatie van fris en zachtzoet en dat allemaal verwerkt in deze super lekkere no bake cheesecake. Dit recept voor cheesecake moet je geproefd hebben!



Citroen cheesecake

Dol op cheesecake? Dan wil je deze citroen cheesecake zeker proeven. De smaak van citroen staat centraal in dit recept. Ontzettend lekker, want daardoor is deze cheesecake heerlijk fris. Perfect om te maken voor een high tea, een zonnige middag in de tuin of een gezellige brunch.


No bake cheesecake

Voor deze cheesecake heb je geen oven nodig. Dit noem je een no bake cheesecake. Andere lekkere no bake cheesecake recepten zijn bijvoorbeeld deze cheesecake met passievrucht en yoghurt of deze blauwe bessen cheesecake in een glaasje.

Een no bake cheesecake maak je zonder eieren. De vulling maak je met slagroom en in dit geval met yoghurt. Cream cheese, crème fraîche of MonChou zijn ook veelgebruikte ingrediënten voor een cheesecake zonder bakken.

De cheesecake laat je opstijven in de koelkast. De ingrediënten worden daar stevig zodat je er na een paar uur lekker stukken of punten van kunt snijden.


Cheesecake met gelatine

Deze citroen cheesecake wordt dus stevig door het opstijven in de koelkast, maar ook door het gebruik van gelatine. Voor dit recept kun je gelatineblaadjes gebruiken. Deze vind je (meestal) bij de bakingrediënten in de supermarkt.

De blaadjes gelatineblaadjes laat je wellen in een beetje water. Hierdoor worden ze zacht. Na een kwartiertje kun je de gelatineblaadjes uit het water halen en verder verwerken. Knijp de blaadjes goed uit voordat je ze verder gebruikt.

De zachte gelatineblaadjes los je op in een warme vloeistof. Meng de gelatine goed met de warme vloeistof, in dit geval citroensap en honing. Door goed te mengen, vind je later geen klontjes gelatine terug in de citroen cheesecake.

Belangrijk om te weten: laat gelatine niet koken. Door koken verminderd de bindende werking van de gelatine.

citroen cheesecake

Citroen cheesecake met honing en yoghurt

Citroen cheesecake, zo lekker fris! Deze cheesecake maak je niet alleen met als smaakmaker citroen, maar ook met honing.
Bereidingstijd 40 minuten
Opstijven 4 uur
Gang Gebak
Keuken Amerikaans, Hollands
Porties 1 cheesecake

Ingrediënten
  

Voor de cheesecakevulling:

  • 250 ml slagroom
  • 5 eetlepels honing
  • 2 citroenen (75 ml sap)
  • 2 blaadjes gelatine
  • 500 ml Griekse yoghurt

Voor de bodem:

  • 260 gram Bastognekoeken (1 pak)
  • 125 gram roomboter

En verder:

  • een bakvorm, rond of vierkant, van ongeveer 20 x 20 cm
  • bakpapier

Instructies
 

  • Smelt de roomboter in een steelpannetjes. Mix de Bastognekoeken, of: kandijkoeken, in een keukenmachine met de gesmolten boter tot een kruimig mengsel.
  • Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de vorm verder in met boter. Stort het koekmengsel in de bakvorm en druk deze goed aan op de bodem. Druk het mengsel ook goed in de hoeken/randen. Dit is de bodem van de cheesecake.
  • Doe de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water. Laat ze hierin wellen tot ze zacht zijn.
  • Klop de slagroom met 3 eetlepels honing op. Pers het sap uit de citroenen. Je haalt ongeveer 75 ml sap uit 2 citroenen. Doe de helft van het citroensap in een steelpannetje, samen met 2 eetlepels honing en verwarm dit. Laat het niet koken. Pak de blaadjes gelatine en knijp deze goed uit. Haal het warme citroensap-honingmengsel van het vuur en doe de gelatineblaadjes hierin. Meng goed door tot de gelatineblaadjes helemaal zijn opgelost.
  • Meng de opgeklopte slagroom (met honing) met de Griekse yoghurt en de andere helft van het citroensap. Voeg vervolgens drupsgewijs het citroen-honing-gelatinemengsel toe terwijl je goed blijft roeren. Het roeren is erg belangrijk omdat de gelatine meteen gaat binden en je wil geen klontjes gelatine. Meng alles goed door en verdeel de citroenvulling vervolgens in de bakvorm, op de koekbodem.
  • Strijk de bovenkant van de citroen cheesecake glad en zet de vorm afgedekt in de koelkast. Laat de cheesecake minimaal 4 uur opstijven.
Trefwoord High tea, Lente, Makkelijk, No bake, Zoet bakken, Zomer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating