Deze pasta met Boursin, champignons, gorgonzola en spekjes is de ideale doordeweekse maaltijd. Dit lekkere pastarecept is snel, makkelijk en ontzettend smaakvol! Wat wil je nog meer? Voor dit recept heb je slecht een handvol ingrediënten nodig om tot een smakelijke, romige pasta te komen.
Hasta la pasta met boursin
Dit recent staat al jaren regelmatig op het menu. Soms zelf elke week! Het recept is lekker makkelijk en je voegt eenvoudig ingrediënten die toe die je lekker vindt. Hasta la pasta stond ooit op het menu in een restaurant. Een fantastisch lekkere pasta met roomsaus en gorgonzola. Daarin verwerkt: champignons en spek. Alles wat ik ontzettend lekker vind! Daarnaast passen deze ingrediënten erg goed bij elkaar. Een gouden combinatie dus!
Boursin cuisine voor een romige pastasaus
Voor dit recept heb je een romige basis nodig. Ik gebruik graag boursin cuisine. Deze “roomkaas” is gemaakt om mee te maken, maar kun je zowel in warme als koude gerechten verwerken. Boursin cuisine bevat al knoflook en lekkere kruiden en vormt daarmee een smaakvolle en romige basis voor deze pastasaus. Boursin cuisine kun je gewoon kopen bij de supermarkt (klik). Lekker makkelijk!
Extra groententip
Ik ben dol op champignons, spekjes en op gorgonzola. Voor mij is dit recept dus helemaal perfect! Maar, ik varieer ook graag met deze smakelijke saus. Voor een vegetarische versie laat de spekjes bijvoorbeeld gewoon achterwege en ik voeg graag extra groenten toe. Dit laatste maak de maaltijd natuurlijk een stukje gezonder.
Deze romige pasta met Boursin-saus is een goede basis voor veel soorten groenten. Denk bijvoorbeeld aan: courgette, prei, (verse) spinazie, doperwtjes of uien. Maar denk ook aan een handje rucola bovenop of gestoofde paprika. Mmm!
Dit recept voor pasta met garnalen heeft een romige basis waarvoor ik graag boursin cuisine gebruik. Probeer dit recept ook eens:
Hasta la pasta met Boursin, champignons, gorgonzola en spekjes
Ingrediënten
- 400 gram pasta naar keuze
- 125 gram spekreepjes
- 250 gram champignons
- 2 uien
- 150 gram gorgonzola
- 1 bakje boursin cuisine
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de ui schoon en snijd deze in dunne halve ringen. Bak de gesneden ui ongeveer 5 in een ruime wokpan. Wanneer de ui zachter wordt en donkerder wordt van kleur, kun je de spekjes toevoegen. Bak de spekreepjes in ongeveer 5 minuten uit.
- Snijd intussen de kontjes van de champignons, was of borstel ze schoon en snijd ze in plakjes. Voeg de champignons toe aan het spek-uienmengsel. Voeg na ongeveer 5 minuten bakken de boursin cuisine toe en zet het vuur laag. Snijd de gorgonzola in blokjes en laat deze smelten in de saus.
- Giet intussen de pasta af en bewaar ongeveer 1 kopje van het kookvocht. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus met boursin cuisine. Wil je de pastasaus iets smeuïger hebben? Voeg dan scheutjes van het kookvocht toe aan de pasta en roer goed door.
- Serveer deze pasta met boursin als diner, met bijvoorbeeld een lekkere salade of een vers stuk brood.
Pingback: Pasta met garnalen, paprika en limoen - StudioKOOK