camembert uit de oven

Camembert uit de oven met noten, rozemarijn en honing

Camembert uit de oven, heb jij dit recept al eens gerecht? Door een camembert in z’n geheel in de oven te doen, smelt de kaas en ontstaat een soort mini kaasfondue. Super lekker met een topping met noten, honing en rozemarijn. Voeg eventueel wat chilivlokken toe als je van een beetje pit houdt en serveer met lekkere toastjes!



Camembert uit de oven

Een camembert is een heerlijke, Franse kaas. Je kunt deze serveren op een borrelplank, lekker met wat vers brood erbij. Maar, een camembert is ook heel geschikt om in z’n geheel te bakken in de oven. De binnenkant smelt in de oven, terwijl de stevige korst van de kaas de vloeibare kern bij elkaar houdt. Zo maak je eigenlijk een soort mini kaasfondue. Super lekker!


Notentopping met rozemarijn en honing

Camembert uit de oven is al super lekker om zich, maar geef dit gerecht net even iets speciaal door een lekkere topping toe te voegen. Meng gemengde noten met honing, een beetje olijfolie en rozemarijn met elkaar. Houd je van een beetje pit, voeg dan ook wat chilivlokken toe. Goed mengen en dek hier de bovenkant van de camembert mee af. De notentopping rooster je mee in de oven en past super goed bij de gesmolten camembert!

camembert uit de oven

Camembert uit de oven met notentopping

Deze camembert uit de oven lijkt op een soort mini kaasfondue. Super lekker met een topping met noten, honing en rozemarijn.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 camembert
  • 50 gram gemengde noten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • ½ theelepel chilivlokken (optioneel)
  • toastjes en/of stokbrood om te serveren

En verder:

  • een klein ovenschaaltje waar de camembert precies in past

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de camembert uit de verpakking en snijdt de bovenkant (de witte korst) van de kaas af. Doe de camembert in de ovenschaal.
  • Meng de noten met de olijfolie, de honing, de rozemarijn en de chilivlokken. Verdeel dit mengsel over de opgesneden bovenkant van de camembert.
  • Bak de camembert 15 tot 20 minuten in de oven, totdat de kern helemaal gesmolten is. Serveer direct. Lekker met toastjes of een stokbroodje.
Trefwoord Kerstrecepten, Makkeijk, Oud en Nieuw, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating