doperwtjes met spekjes en crème fraîche

Doperwtjes met spekjes en crème fraîche (bijgerecht met groenten)

Deze doperwtjes met spekjes en crème fraîche zijn het ideale makkelijke bijgerecht. Dit recept heeft slechts 3 ingrediënten, die super goed bij elkaar passen! Ideaal om te serveren als extra groenten tijdens een diner dus. Deze doperwtjes hoef je niet voor te bereiden, want het kost slechts 5 tot 10 minuten om dit recept te maken.Doperwtjes met spekjes en crème fraîche

Deze doperwtjes met spekjes en crème fraîche is een echte familierecept (net als deze lekkere spinazietaart (klik)). Dit recept staat bij ons vaak op het menu. Het is makkelijk en snel om te maken, ideaal als (extra) bijgerecht dus. Echt iedereen vindt dit recept lekker! Wanneer zet jij dit recept op tafel?


Doperwtjes uit een pot of uit de vriezer?

Voor dit recept gebruiken wij als gezin al jaren doperwtjes uit een pot. Dit is bijna onderdeel van het recept. Ik gebruik zelf in het algemeen liever doperwtjes uit de vriezer. Deze zijn makkelijk in gebruik, maar je moet ze wel even goed mee verwarmen in de pan of vooraf een paar minuten koken. Gebruik je doperwtjes uit vriezer, dan is de bereidingstijd iets langer. Als je doperwtjes uit een pot (conserven) gebruikt, dan kun je zelf laten uitlekken en direct toevoegen aan het gerecht.

doperwtjes met spekjes en crème fraîche

Doperwtjes met spekjes en crème fraîche

Deze doperwtjes met spekjes en crème fraîche vindt echt iedereen lekker! Dit recept heeft 3 ingrediënten en bereid je in 5 minuten.
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gram doperwten (conservenpot)
  • 125 gram spekreepjes
  • 200 ml crème fraîche

Instructies
 

  • Bak de spekreepjes uit in een steelpan. Laat de doperwtjes goed uitlekken en doe deze ook in de steelpan. Voeg de crème fraîche toe en verwarm alles goed mee, maar laat de crème fraîche niet koken. Serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord Kerstrecepten, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating