croissant met roerei en Coburgerham

Croissant met roerei en Coburgerham

Zin in een echt verwenontbijtje? Dan zijn is deze croissant met roerei en Coburgerham echt iets voor jou! Deze croissantje zijn rijkelijk gevuld met roerei (scrambled eggs), kaas en Coburgerham. Echt een super lekkere combinatie! Nog een voordeel: deze croissantje eet je niet alleen als ontbijt, maar zijn ook heerlijk bij een brunch of als lunchgerecht!



Croissant met roerei

Een croissantje en roerei (scrambled eggs): twee typische ontbijtgerechten. Super lekker apart, maar ook heerlijk om ze te combineren! Vul croissantjes met roerei en Coburgerham, verdeel hier wat kaas over en bak ze even in de oven totdat de kaas gesmolten is. Zo lekker! Met deze croissant roerei met je iedereen blij!


Wat is Coburgerham?

Coburgerham is een ham die zijn oorsprong vindt in Duitsland. De ham wordt gemaakt van varkensvlees en deze wordt gezouten en gedroogd. Soms worden er wat kruiden toegevoegd, maar dit hoeft niet. Coburgerham is een gerookte ham die je ‘rauw’ uit de verpakking kunt eten, net zoals Serranoham, Parmaham en Prosciutto crudo.

croissant met roerei en Coburgerham

Croissant roerei en Coburgerham

Deze croissant met roerei en Coburgerham is een echt verwenontbijt. Heerlijk van smaak en rijk gevuld. Ook lekker als lunch.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Brunch, Lunch, Ontbijt
Keuken Duits, Frans
Porties 2 stuks

Ingrediënten
  

  • 2 croissantjes
  • 4 eieren
  • 2 handjes geraspte kaas
  • 2 plakjes Coburgerham

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 graden. Gebruik je afbak croissantjes? Lees dan even door tot de tips.
  • Klop de eieren los en bak deze in een ruime pan tot roerei. Dit doe je door het geklutste ei in een ingevette pan te gieten. Laat het ei wat stollen en roer vervolgens met een kunststof lepel het ei los. Blijf rustig roeren door het ei, tot het roerei gaar is.
  • Snijd de croissantjes aan de bovenkant in. Leg in beide croissantjes één plakjes Coburgerham en verdeel het roerei over de croissants. Dek ze af met de geraspte kaas en laat de kaas 10 minuten smelten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer direct. Eet smakelijk!

Notities

Voor dit recept kun je verse croissantjes gebruiken, maar ook afbakcroissantjes. 
Kies je voor afbakcroissantjes, houd dan de temperatuur aan die op de verpakking staat. Meestal bak je afbakcroissantjes af in ongeveer 6 minuten, maar kijk vooral even goed of de kaas lekker gesmolten is. Dan zijn je croissantjes klaar!
Trefwoord Comfort food, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating