boerenkoolquiche met clemont rouge

Boerenkoolquiche met clemont rouge en zongedroogde tomaatjes

Ben jij ook zo dol op quiche en hartige taart? Dan moet je deze boerenkoolquiche zeker ook eens proberen! Lekker even geen stamppot met boerenkool, maar je verwerkt deze heerlijke, Hollandse wintergroente gewoon in een quiche. Samen met de clemont rouge kaas is dit echt een topper!



Boerenkoolquiche

Echt heerlijk, boerenkool verwerkt in een hartige taart. Een boerenkoolquiche! Deze boerenkoolquiche moet je echt geproefd hebben. Gebruik in het boerenkoolseizoen verse boerenkool. Maar, buiten het seizoen (of als je voor een budgetproof optie wil gaan) kun je boerenkool uit de diepvries gebruiken. Beide varianten van boerenkool verwerk je op dezelfde manier in deze boerenkoolquiche. Volg gewoon het recept.


Clémont Rouge

Bovenop deze boerenkoolquiche gebruik ik clémont rouge. Dit is een roodkorst kaas en heeft super veel smaak. Ik vind ‘m echt heerlijk in combinatie met de boerenkool en de zongedroogde tomaten. Probeer dit kaasje dus vooral! Ik koop ‘m bij Albert Heijn (klik).

Kun je deze kaas nu niet vinden? Dan kun je ook een brie of een camembert gebruiken. Ook super lekker in dit recept!

boerenkoolquiche met clemont rouge

Boerenkoolquiche met Clémont Rouge en zongedroogde tomaat

Heerlijke boerenkoolquiche, weer eens iets anders dan stamppot! Lekker in combinatie met bladerdeeg, tomaat en clémont rouge roodkorst kaas.
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans, Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 450 gram boerenkool
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries en ontdooid)
  • 4 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • 100 gram zongedroogde tomaat (uitlekgewicht)
  • 150 gram Clémont Rouge (kaas)

En verder:

  • een springvorm
  • bakpapier (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier of vet deze in met boter of olie. Bekleed de springvorm vervolgens met bladerdeeg. Zet apart tot verder gebruik.
  • Verwarm een wokpan met wat vetstof en doe hier de boerenkool in. Roerbak deze 5 tot 10 minuten. Indien je diepgevroren boerenkool gebruikt, roerbak je deze tot deze in ieder geval volledig ontdooid is. Zet de pan op middelhoog vuur zodat het vocht kan verdampen en je een droge boerenkoolvulling overhoudt.
  • Klopt de eieren los met de crème fraîche. Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes en voeg deze toe aan het eimengsel. Voeg ook de boerenkool toe en meng het geheel goed door.
  • Doe de boerenkoolvulling in de met bladerdeeg beklede springvorm. Snijd de Clémont Rouge roodkorst kaas in grove stukken en verdeel deze over de bovenkant van de boerenkoolquiche.
  • Bak de quiche 50 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Notities

Afhankelijk van de vorm van de springvorm heb je misschien een plakje meer of minder bladerdeeg nodig om de vorm helemaal te kunnen bekleden.
Trefwoord 6 ingrediënten, Hartige taart, Makkelijk, Quiche, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating