snickers monchoutaart

Snickers MonChoutaart – MonChoutaart met Snickersvulling

Snickers MonChoutaart. Deze MonChoutaart heeft een heerlijke twist geïnspireerd op de bekende Snickersrepen. Lekker met de karamelvulling, pure chocolade en pinda’s. De zachte MonChouvulling past goed bij al deze smaken. Gebruik een ouderwetse Bastognekoekbodem en je hebt alle elementen om deze heerlijke MonChoutaart met Snickersvulling te maken.



Snickers MonChoutaart

Ben jij dol op MonChoutaart? Dan wil je deze Snickers MonChoutaart ook zeker eens proberen! Deze MonChoutaart is anders dan de traditionele versie, want dit recept bevat geen fruitige vulling, maar een vulling met smaken van chocolade, karamel en noten. Deze Stracciatella MonChoutaart doet qua smaak een beetje denken aan dit recept en tot smaken beide taarten echt anders!


MonChoutaart maken

Om MonChoutaart te maken heb je uiteraard MonChou nodig. Dit een zachte roomkaas met een heerlijke, volle smaak. MonChou is stevig van structuur dus ik adviseer niet om een ander merk te gebruiken voor dit recept. De MonChou meng je met opgeklopte slagroom en suiker. Dit is een ideaal basisrecept voor MonChoutaart!

Natuurlijk heb je ook een bodem nodig. Hiervoor kun je Bastognekoeken (of: brosse kandijkoeken van een ander merk) voor gebruiken. Deze maal je fijn in een keukenmachine en meng je vervolgens met gesmolten boter. Stort de koekbasis in een taartvorm, druk goed aan, en zet weg in de koelkast. De boter stolt weer en zo heb je snel en makkelijk een smaakvolle bodem gemaakt.

Al deze elementen kun je maken zonder bakken in een oven. Dit is een no-bake taart of een no-bake cheesecake! Een taart die je kunt maken zonder oven.

snickers monchoutaart

Snickers MonChoutaart

Snickers MonChoutaart. Een fantastische lekkere no bake cheesecake, MonChoutaart, met vulling van Snickers, karamel, chocolade en pinda's.
Bereidingstijd 30 minuten
Opstijven 3 uur
Gang Gebak
Keuken Engels, Hollands
Porties 1 taart

Ingrediënten
  

  • 300 gram MonChout
  • 300 ml slagroom
  • 120 gram suiker
  • 260 gram Bastognekoeken (1 pak)
  • 125 gram roomboter
  • 350 gram Snickers
  • 50 gram pure chocolade
  • 30 gram pinda's

En verder:

  • spingvorm (20 centimeter, ongeveer)
  • bakpapier
  • elektrische mixer met gardes
  • hakmolentje

Instructies
 

  • Vet de springvorm in met een neutrale olie of boter. Bekleed de bodem met bakpapier. Dat kun je handig doen op deze manier (klik).
  • Hak de Bastognekoeken fijn in de het hakmolentje of in een grotere keukenmachine. Smelt de boter op laag vuur. Meng de gesmolten boter met Bastognekruimels. Stort dit mengsel in de springvorm en druk de bodem goed aan. Zet de springvorm 20 minuten in de koelkast zodat de bodem stevig kan worden.
  • Maak intussen de MonChouvulling. Doe de slagroom samen met de suiker in een ruime mengkom en klop dit luchtig. Voeg de MonChou in drie delen toe en meng dit goed door. Gebruik de elektrische garde als het mengen moeilijk gaat. Gaat het makkelijker? Dan kun je de MonChou er ook met de hand doorheen mengen, om de luchtigheid zoveel mogelijk in de vulling te houden.
  • Hak intussen de helft van de Snickersrepen fijn. Hak ook de pure chocolade fijn. Meng deze twee ingrediënten door de MonChouvulling.
  • Stort de MonChouvulling in op de Bastognebodem. Verdeel de vulling goed en strijk de bovenkant glad. Zet de Snickers MonChoutaart voor minimaal 2,5 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Hak de andere helft van de Snickers recen in plakjes. Hak de pinda's grof. Haal de MonChoutaart uit de koelkast en verdeel de gehakte Snickers en pinda's over de bovenkant van de taart. Eet smakelijk!

Notities

Je kunt de Snickers MonChoutaart 2 dagen in de koelkast bewaren.
Trefwoord Cheesecake, Feestdagen, Makkelijk, No bake, Zonder oven

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating