Blauwe bessen cheesecake in een glaasje. Echt een super lekker en makkelijk cheesecakerecept. Deze cheesecake maak je namelijk gewoon in een glaasje! Ziet er heel gezellig uit en je maakt het geheel nog mooier om te zien met zo’n heerlijke toef slagroom en een kletskop erin.
Blauwe bessen cheesecake in een glaasje
Deze blauwe bessen cheesecake is super leuk om te maken én leuk om te serveren. Deze cheesecakejes maak je per persoon. Maak de blauwe bessen vulling met o.a. slagroom, yoghurt en gepureerde blauwe bessen. Deze giet je in een mooi glas of een amuseglaasje en laat je verder opstijven in de koelkast.
Als de blauwe bessen cheesecake is opgesteven maak je ‘m vlak voor het serveren af met een lekkere toppings. Voor het feestelijke gezicht kies ik voor een flinke toef slagroom. Deze cheesecake heeft geen bodem, maar iets krokants erbij is wel erg lekker. Steek daarom een stukje kletskop in de slagroom en je blauwe bessen cheese in een glaasje is klaar om geserveerd te worden!
Blauwe bessen cheesecake in een glaasje
Ingrediënten
- 600 gram blauwe bessen (diepvries)
- 250 ml slagroom (vloeibaar)
- 500 gram Griekse yoghurt
- 6 eetlepels suiker
- 8 blaadjes gelatine
Toppings:
- slagroom (opgeklopt of in een spuitbus)
- kletskopper of andere koekjes
Instructies
- Doe de blaadjes gelatine in een bakje koud water tot ze helemaal onder staan. Zet apart tot verder gebruik.
- Doe de blauwe bessen in een steelpannetje en laat op laag vuur ontdooien. Haal de pan van het fornuis en zet het vuur uit. Mix de blauwe bessen vervolgens tot een gladde massa met een staafmixer.
- Klop intussen de vloeibare slagroom samen met de suiker op tot deze stevig is. Voeg hierna beetje bij beetje de Griekse yoghurt toe en meng dit door. Voeg eerst een beetje toe om de slagroom en de yoghurt beter te kunnen mengen.
- Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe aan de nog ietwat warme blauwe bessensaus. Meng direct goed door. Voeg de blauwe bessen met de gelatine toe aan het yoghurt-slagroom mengsel. Meng direct goed door met een spatel zodat de blauwe bessensaus en de gelatine goed is gemengd met het cheesecakemengsel.
- Schenk de blauwe bessen cheesecakevulling in 12 kleine (amuse)glaasjes. Zet de glaasjes vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Tip: maak de cheesecake in een glaasje de avond van te voren al.
- Haal de blauwe bessen cheesecake in een glaasje uit de koelkast en maak deze vlak voor serveren af met een lekkere toef slagroom en steek hier vervolgens een kletskop in. Eet smakelijk!