gevulde eieren met tomaat en ansjovis

Gevulde eieren met tomaat en ansjovis

Gevulde eieren met tomaat en ansjovis, een super lekker borrelhapje of amuse. Ook leuk: serveer ze als brunchgerecht! Een heerlijke aanvulling op een lange tafel boordevol lekkere gerechten om te eten met vrienden en familie.



Gevulde eieren met tomaat

Gevulde eieren, het basisrecept is al ontzettend lekker, maar ze zijn ook heerlijk om lekker mee te variëren. Daarom moet je deze gevulde eieren met tomaat en ansjovis ook zeker eens proeven. Het basisrecept blijft eigenlijk altijd hetzelfde, alleen breng je deze gevulde eitjes niet op smaak met kerrie, maar met tomaat. Met tomatentapenade om precies te zijn. Heerlijk in combinatie met ansjovis en verse peterselie.


Tomatentapenade

Tapenade is een koude saus of spread gemaakt van bijvoorbeeld olijven, ansjovis of tomaat. Tapenade komt uit de Provence, een gebied in het zuiden van Frankrijk aan de kust. Ondanks de oorsprong wordt deze saus ook in veel andere, Mediterrane keukens gebruikt.

Voor dit recept gebruik je een tapenade van tomaat. Deze meng je met de vulling van de eidooier en mayonaise. Het geheel wordt lekker smeuïg en de tomatentapenade geeft een erg rijke smaak aan het gerecht!


Ansjovis

Ansjovis en ei, ik vind het heerlijk samen. Deze combinatie zie je ook terug in deze gevulde eieren met olijf en ansjovis en in deze plaattaart met ei, ansjovis en doperwtjes. Ook samen met tomaat is deze combinatie weer super smaakvol. Succes gegarandeerd dus met dit recept!


Finishing touch

Een gevulde eitje is een simpel gerecht, maar altijd een succes. Veel mensen vinden het lekker en je kunt het serveren op verschillende momenten. Lekker als borrelhapje, als amuse, maar ook bij een gezellige brunch.

Om een gevuld ei net even iets extra’s te geven, vind ik het leuk en erg lekker om nog iets krokant toe te voegen aan het gerecht. Denk aan een naturel chipje, een kaaskrokante (zoals in deze gevulde eieren met pesto) en voor dit recept steek ik een toastje in het ei. Kies voor een dun toastje of iets anders dan je makkelijk in één hap kunt eten. Op de foto zie je bijvoorbeeld een scrocchi (een Italiaans toastje). Andere leuke en lekkere opties zijn: één kleine pretzel of geroosterde maïs of tuinbonen.

Bestrooi de gevulde eieren met tomaat nog met een klein beetje paprikapoeder voor de kleur en wat verse, fijngesneden peterselie voor de frisse smaak. Eet smakelijk!

gevulde eieren met tomaat en ansjovis

Gevulde eieren met tomaat en anjsovis

Gevulde eieren met tomaat en ansjovis, een super lekker borrelhapje of amuse. Ook leuk: serveer ze als brunchgerecht!
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Amuse, Borrelhapje
Keuken Frans, Hollands
Porties 10 stuks

Ingrediënten
  

  • 5 gekookte eieren
  • eetlepel tomatentapenade
  • 3 eetlepels mayonaise
  • peper en zout

Voor de toppings:

  • 5 ansjovisfilets (of naar smaak)
  • verse peterselie
  • 5 scrocchi of andere toastjes
  • paprikapoeder

En verder:

  • een hakmolentje (zie tip)

Instructies
 

  • Pel de gekookte eieren en halveer deze in de lengte. Wip het eigeel uit het eiwit en doe het eigeel, samen met de mayonaise en de tomatentapenade in het hakmolentje. Mix dit tot een gladde vulling. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
  • Vul de halve eiwitten met de tomatenvulling. Halveer de ansjovisfilets en leg op elk eitje een half ansjovisfiletje. Breek de scrocchi in tweeën en steek in elk gevuld ei een stukje toast. Bestrooi de gevulde eieren met wat paprikapoeder. Snijd de peterselie fijn en strooi ook over de eitjes. Serveer direct. Eet smakelijk!

Notities

Heb je geen hakmolentje? Dan kun je de vulling ook maken met een staafmixer. Je kunt de vulling ook maken door alle ingrediënten heel fijn te prakken met een vork.
Trefwoord Dinner party, Glutenvrij, Makkelijk, Pasen, Vis

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating