Uientaart met geitenkaas, klinkt dat niet heerlijk? Deze vegetarische, hartige taart maak je met gekarameliseerde uien en zachte geitenkaas als vulling. Echt een heerlijke combinatie! Maak de vulling compleet met eieren, crème fraîche, rozemarijn en tijm. Met een handvol ingrediënten maak je deze heerlijke uientaart die je kunt eten voor de lunch of als avondeten.
Uientaart
Wist je dat gekarameliseerde uien echt een heerlijke vulling zijn voor een hartige taart. Dat zie je ook in dit recept voor uienquiche met spekjes, maar maak uientaart ook eens lekker vegetarisch! Want, die gekarameliseerde uien als vulling is een echte smaakbom! De zachte geitenkaas is lekker fris is en daarom de perfecte tegenhanger van die volzoete, zachte uienvulling. Zo lekker! Breng deze hartige taart verder op smaak met rozemarijn, tijm en peper en zout.
Vegetarische hartige taart
Ik ben dol op hartige taart en varieer dan ook al te graag met recepten. Alle recepten voor hartige taarten en quiches van StudioKOOK vind je hier (klik). Voor dit recept koos ik er bewust voor om geen vlees te gebruiken. Dat kan prima met dit recept, want door de uitgesproken smaken mis je het vlees helemaal niet! Dus, wil je een keertje bewust geen vlees gebruiken in een gerecht? Maak dan vooral eens deze vegetarische uientaart!

Uientaart met geitenkaas
Ingredients
- 1 kilo uien
- 2 theelepels gedroogde rozemarijn
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 1 laurierblaadje
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 125 gram zachte geitenkaas
- 4 eieren
- 100 gram crème fraîche
- 6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries (uitdooid)
- 100 gram geraspte kaas
En verder:
- een springvorm (ongeveer 20 x 20 centimeter)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de uien schoon, halveer deze en snijd ze vervolgens in halve ringen. Bak de uien in een ruime wokpan aan in wat vetstof. Voeg de rozemarijn, de tijm en de witte wijnazijn toe. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de uien zo 40 minuten karameliseren totdat de uien geslonken zijn en goudbruin zijn.
- Vet intussen de springvorm in en bekleed eventueel met bakpapier. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en druk alle naden goed aan. Zet apart tot verder gebruik.
- Klop de eieren los met de crème fraîche. Verbrokkel de geitenkaas boven het eimengsel. Als de uien klaar zijn, voeg je ook de gebakken uien toe aan het eimengsel. Meng alles goed door en breng op smaak met peper en zout. Stort de vulling vervolgens in de springvorm en dek de hartige taart af met de geraspte kaas.
- Bak de uientaart 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven. Na het bakken kun je de uientaart direct serveren. Je kunt 'm zowel koud als warm eten. Eet smakelijk!