dierenpotten

DIY: dierenpotten

Opbergpotten, weckpotten, voorraadpotten… Je kunt er geen genoeg van hebben, want je kunt hier van alles in bewaren. Wil je een eigen twist geven aan deze handige opbergers? Lees snel verder voor deze leuke DIY voor dierenpotten. 

Benodigdheden

glazen potten
dierenfiguren
verf in een spuitbus
goede lijm

 

Aan de slag

Maak de potten en de deksels goed schoon en vetvrij. Gebruik hiervoor een sterk afwasmiddel of doe ze in de vaatwasser. Eventuele stickers kun je verwijderen met stickerverwijderaar of lijmoplosser.

Lijm de dierenfiguren op de deksel. Gebruik hiervoor minimaal lijm, zodat er geen lijmresten zichtbaar zijn. Laat de deksels goed drogen.

De deksels met dierenfiguren zijn klaar om geverfd te worden. Het voordeel van verf in een spuitbus is dat je secuur kunt werken. Breng hiermee dunne lagen verf aan en laat tussendoor goed drogen. Na 2 of 3 lagen zal de verf goed dekken. Als de verf goed droog is, zijn de potten direct klaar voor gebruik.

 

Tips

Deze DIY voor dierenpotten kun je maken van glazen potten die over zijn van bijvoorbeeld etenswaar. De dierenfiguren zijn kinderspeelgoed. Ik heb deze gekocht bij Action.

De kleur kun je eenvoudig aanpassen aan je interieur. Ben je na verloop van tijd de kleur toch zat? Dan kun je hem gewoon over spuiten. Vergeet niet om de deksel met het dierenfiguur weer vetvrij te maken.

Wil je variëren? Kies verschillende formaten potten voor een speels effect. Ook kun je de deksels in verschillende kleuren spuiten.

Gebruik je liever geen verf uit een spuitbus? Verf aanbrengen met een kwast kan ook prima! De lagen zullen wat dikker zijn. Hierdoor zal de deksel langer moeten drogen.

In deze dierenpotten kun je van alles bewaren. Gedroogde pasta en rijst, maar ook knijpers of potloden. Ook leuk: bewaar in deze potten koekjes of snoepjes voor je huisdier!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *