zalmcarpaccio carpaccio van zalm

Zalmcarpaccio met gefrituurde kappertjes en klassieke vinaigrette

Zalmcarpaccio. Heerlijke carpaccio van zalm, gecombineerd met gefrituurde kappertjes en een klassieke vinaigrette. Een fantastisch voorgerecht om te serveren bij een heerlijke, uitgebreid diner. Wanneer zet jij deze carpaccio van zalm op het menu?



Zalmcarpaccio

Carpaccio, de klassieke versie ken je misschien al, maar heb je deze zalmcarpaccio ook al geprobeerd? Dit recept voor carpaccio maak je niet met rundvlees, maar met zalm. Gebruik gerookte zalm en verdeel deze op een mooi serveerbord. Samen met een klassieke vinaigrette, op basis van honing en mosterd, is dit echt een smaakbom! Om het voorgerecht met zalm af te maken, serveer je er dun gesneden brood bij, eventueel krokant geroosterd, wat zoetzure rode ui en gefrituurde kappertjes. Zo lekker!


Carpaccio van zalm

Carpaccio wordt traditioneel gemaakt van rundvlees. Het vlees is heel dun gesneden en wordt plat geserveerd op een serveerbord. In plaats van rundvlees gebruik je voor dit recept zalm. Ontzettend lekker! De dungesneden zalm kun je op smaak brengen met allerlei lekkere dingen, net als die traditionele carpaccio.

Carpaccio kun je van nog veel meer ingrediënten maken, want de essentie van dit gerecht is: dungesneden vlees. Je kunt het vlees dus vervangen door vis. Maar, wist je dat je ook carpaccio kunt maken van bijvoorbeeld courgette (klik) of tomaat (klik)?


Gefrituurde kappertjes

De toppings van deze zalmcarpaccio zijn eenvoudig, maar passen perfect bij gerookte zalm. Honing-mosterdvinaigrette, zoetzure rode ui en kappertjes. De kappertjes, daar doe je nog iets speciaals mee. Kappertjes kun je namelijk heel goed frituren! Hierdoor worden ze lekker krokant en voegen ze dus meteen iets krokants toe aan de zalmcarpaccio. Erg lekker!

zalmcarpaccio carpaccio van zalm

Zalmcarpaccio met gefrituurde kappertjes en een vinaigrette

Zalmcarpaccio. Heerlijke carpaccio van zalm, gecombineerd met gefrituurde kappertjes en een klassieke vinaigrette.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram gerookte zalm
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 4 koffielepels zoetzure of ingelegde rode ui (zie tip)
  • 8 sneetjes stokbrood
  • verse dille (naar smaak)

Voor de vinaigrette:

  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Zet vier borden klaar en verdeel hier de plakjes gerookte zalm over.
  • Maak de vinaigrette door de honing, mosterd en de witte wijnazijn te mengen. Breng dit mengsel op smaak met peper en zout. Voeg langzaamaan. terwijl je blijft roeren, de olijfolie toe tot een gebonden, egale, vinaigrette ontstaat. Verdeel de vinaigrette over de zalmcarpaccio.
  • Dep de kappertjes droog. Verhit in een klein pannetje een laag olie. Doe de kappertjes in de olie wanneer de olie heet genoeg is. Er moeten direct belletjes ontstaan zodra je de kappertjes toevoegt (zie tip).
    Frituur de kappertjes 1 à 2 minuten. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
  • Verdeel de gefrituurde kappertjes over de zalmcarpaccio en leg in het midden van elk bord een koffielepel ingelegde, rode ui. Bestrooi met wat plukjes verse dille. Serveer de zalmcarpaccio met wat brood. Eet smakelijk!

Notities

Ingelegde rode ui kun eenvoudig zelf maken met dit recept (klik).
Om te controleren of je olie heet genoeg is om te frituren, kun je deze tip gebruiken (klik).
Trefwoord Dinner party, Kerst, Makkelijk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating