Salades • 15 minuten
Ingrediënten (3-4 pers.)
1 krop little gem sla
150 gram kipfilet
100 gram cherrytomaten
handje walnoten
verse tijm
Voor de dressing:
1 theelepel mosterd
2 theelepels honing
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
Snijd het kontje van de little gem sla. Haal de mooiste bladeren van de krop af en leg alvast in de schaal waar je de salade in wil serveren. Snijd de rest van de sla fijn en vul hiermee de mooie bladeren die je apart hebt gelegd.
Grill of bak de kipfilet in zijn geheel. Halveer intussen de cherrytomaten, ris de blaadjes van de takjes tijm en hak de walnoten grof. Snijd de kipfilet na de bereiding in grove plakken.
Meng voor de vinaigrette de mosterd, honing en de citroensap met elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg onder roeren druppelsgewijs de olijfolie toe.
Verdeel de gehalveerde cherrytomaten, tijmblaadjes en gehakte walnoten over de little gem sla. Leg de plakjes kipfilet op de salade. Serveer de salade met kip en honing-mosterdvinaigrette direct.
Tips
Misschien vind je deze salade ook lekker: witlofsalade met kip en granaatappel.
Pingback: Coleslaw met sticky chicken - StudioKOOK
Pingback: Noedelsalade met kip, mango en spinazie - StudioKOOK
Pingback: 20 x Lactosevrije recepten #1 - StudioKOOK
Pingback: 14 x snelle en simpele recepten + een nieuwe rubriek! - StudioKOOK