Foodie favorieten zomer

Foodie favorieten 06.2019: de zomer in het zonnetje gezet!

Zoals ik in de Foodie Favorieten van mei al liet doorschemeren, wil ik deze keer o.a. mijn dankbaarheid uitspreken voor de zonnige dagen die we inmiddels achter de rug hebben. Daarom gebruik ik deze Foodie Favorieten om na te genietan van de zonnige momenten die zijn geweest en zodat we ons alvast kunnen verheugen om de mooie zomer die komen gaat.


De zomer in het zonnetje gezet!

Hoe knus en gezellig ik de winter ook vind… Geef mij maar zon! Want de foodgerelateerde voordelen van de winter (stoofpotjes, warme chocolademelk, etc), daar geniet ik ook gewoon in de zomer van. De zomer geeft ons langere dagen en dus meer tijd om lekker te genieten op het terras, in de tuin met een hapje en een drankje.

foodie favorieten smokey barbecueworstjes van Albert Heijn

Eigenlijk barbecuede ik al in april, maar deze barbecueavond draagt toch behoorlijke bij aan de start van het BBQ-seizoen! Deze smokey BBQ-worstjes van Albert Heijn staat steevast op het menu!

Foodie favorieten

Ik ben gezegend met een heerlijk balkon met uitzicht op het water. Maar, ook deze spot vlakbij mijn huis is een echte favoriet. Vanaf hier heb ik het beste uitzicht op de zonsondergang boven het prachtige Alkmaar!

foodie favorieten ijkgebouw zomer

Ik ben een buitenmens dus in april zat ik al lekker op het terras, maar deze zonnige dagen maken het nóg lekkerder om buiten te zitten met een hapje en een drankje! Deze foto maakte ik bij Ijkgebouw. Meteen een tip wanneer je op zoek bent naar een fijn terras in Alkmaar.

foodie favorieten maaltijdsalade Italiaanse kip

Met hoge temperaturen kies ik vaak voor gerechten waarvoor ik niet lang in de keuken hoef te staan, het liefst ook wat koeler. Een lekkere salade is dan natuurlijk ideaal! Ondanks dat ik graag zelf kook, grijp ik op deze momenten ook maar al te graag terug op deze maaltijdsalade Italiaanse kip. Waar deze voorheen alleen beschikbaar was bij Albert Heijn, is deze nu ook bij Lidl in het schap te vinden.

foodie favorieten chips gardameer italië zomer

Alleen de herinnering al aan dit land is zonnig: Italië! Om de regenachtige dagen begin deze maand wat te verzachten, namen mijn ouders deze zoute souvenir mee. Benieuwd naar het verhaal achter deze Italiaanse chips? Lees dan even deze blog!