Rosé sangria, super lekker en heerlijk fris op een warme dag. Deze sangria met rosé is niet te zwaar en dat gecombineerd met het frisse zomerfruit maakt dit tot het perfecte zomerdrankje! Lekker bij de barbecue of bij een picknick.
Rosé sangria
Sangria is een Spaanse drank op basis van wijn. Traditioneel wordt sangria gemaakt met rode wijn, maar in dit recept gebruik je rosé. Rosé is fris van smaak en wat fruitiger dan rode wijn.
Aan de wijn wordt fruit en bruisend water toegevoegd. Je kunt de rosé sangria ook nog op smaak brengen met verse kruiden, zoals munt, en honing. De honing zorgt voor een extra zoetje. Ook kun je kiezen voor een scheutje likeur in een bijpassende smaak, zoals perziklikeur of sinaasappellikeur. Dit maakt het alcoholpercentage natuurlijk wel wat hoger.
Sangria met rosé
Voor dit recept kies ik voor rosé. Ik vind het lekker om de sangria met rosé lekker licht en fris te houden. Daarom kies ik er niet voor om extra likeur toe te voegen, maar de rosé wel lekker op smaak te brengen met fruit. Perzik is lekker zoet van smaak. Deze past perfect bij de zomer én bij de friszoete smaak van rosé. Ik gebruik honing om de rosé een extra zoetje te geven en ik voeg partjes citroen toe voor een lekker frisse touch. Serveer de sangria met rosé met ijsklontjes. Heerlijk!
Zomers drankje
De zomer spat natuurlijk af van een prachtige karaf gevuld met deze heerlijke sangria. Zin in meer lekkere, zomerse drankjes? Laat je dan ook inspireren door de onderstaande recepten:
Of heb je zin in meer zomerrecepten om deze lekker sangria mee te combineren? Klik dan hier voor de picknickrecepten, klik hier voor de barbecuerecepten of klik op deze link voor meer zomerrecepten!
Rosé sangria met perzik en citroen
Ingrediënten
- 500 ml rosé
- 4 eetlepels honing
- 200 ml bruisend water
- 4 perziken
- 1 citroen
Instructies
- Schenk de rosé in een kan, samen met de honing. Roer dit door totdat de honing is opgelost.
- Was de perziken en de citroen en snijd vervolgens in partjes. Voeg deze ook toe aan de rosé. Je kunt dit gedeelte voorbereiden zodat de fruitige smaken goed kunnen intrekken. Zet de rosé dan op dit punt een paar uur (zoveel tijd je hebt) afgedekt in de koelast.
- Schenk voor het serveren het bruisende water bij de sangria rosé. Schenk de sangria in glazen, geserveerd met lekker wat ijs.