verse citroen

Kooktip #4: altijd verse citroen voor in een verkoelend drankje!

In de vaste rubriek ‘Kooktips’ vind je handige tips en weetjes voor in en rondom de keuken. Geen sexy gerechten, maar handige handvatten om het koken gemakkelijker te maken. Deze keer deel ik een super tip zodat je altijd verse citroen in huis hebt voor in een verkoelend drankje!


Op een warme, zonnige dag drink ik graag een koude spa rood met een schijfje citroen. Of wat dacht je van een espresso tonic? Nog zo’n zomerse favoriet! Verse citroen is een verrijking aan zo’n simpel drankje omdat het subtiel wat extra frisheid toevoegt. Ik heb daarom graag verse citroen in huis, maar dit fruit gebruik je misschien niet elke dag en je kunt het niet oneindig bewaren. Om toch te kunnen genieten van die frisse touch aan jouw zomerse drank naar keuze, deel ik mijn tip.

Altijd verse citroen voor in een verkoelend drankje

Voor dat de citroen zijn versheid verliest vries ik ze gewoon in! Het is een simpele truc, maar misschien niet voor de hand liggend. Snijd de citroen in stukjes zoals je ze later wil gebruiken, bijvoorbeeld partjes of schijfjes. Invriezen kan op 2 manieren:

  1. Vries de gesneden stukjes citroen los in. Belangrijk is dat je ze eerder bevriest, los per stuk. Doe dit bijvoorbeeld op een bord met wat plasticfolie eromheen. Hierna kun je alle stukjes citroen bij elkaar in een bakje op zakje doen. Doe de verse citroen meteen bij elkaar in een bakje of zakje, dan is de kans groot dat ze aan elkaar vriezen en je ze niet meer van elkaar af krijgt.
  2. Vul een ijsblokjes vorm met stukjes gesneden citroen en vul de vorm vervolgens verder bij. Op deze manier kun je de verse citroen later gebruiken voor de frisse touch én blijft je drankje meteen extra koel door het ijsklontje. Twee vliegen in één klap!


Benieuwd naar meer kooktips? Klik hier voor alle kooktips.

2 reacties op “Kooktip #4: altijd verse citroen voor in een verkoelend drankje!”

  1. Pingback: Ijsthee met citroen en munt - StudioKOOK

  2. Pingback: Limoncello van wodka maken - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *