furikake popcorn

Furikake popcorn – popcorn met Japanse umamitopping

Hoe eet jij je popcorn het liefst? Zoet of hartig? Ben jij dol op hartig, maak dan zeker eens deze furikake popcorn. Furikake is een Japanse smaakmaker gemaakt van alleen maar lekkere ingrediënten, met de smaak ‘umami’. Furikake is de perfecte hartige topping voor zelfgemaakte popcorn.Ken jij furikake al?

Furikake is een Japanse smaakmaker. Je kunt furikake gebruiken als topping voor veel gerechten. Denk aan: sushi, groentegerechten, ramen. Een iets minder traditionele manier om het te eten is, juist ja, op de popcorn! Deze topping past ontzettend goed bij deze klassieke “bioscoopsnack” en geeft popcorn veel diepgang.

Furikake kun je kopen bij de toko, maar je kunt het ook zelf maken. Maken is helemaal niet moeilijk. Bewaar de furikake in een afgesloten bakje en gebruik hem in meer Japanse gerechten als topping.

Furikake recept
Bekijk het recept
furikake


Popcorn zelf maken

Popcorn is kant-en-klaar te koop in de supermarkt, in grote zakken of in een kleine verpakking om nog zelf “te poppen” in de magnetron. Eitje, de makkelijkste weg. Maar, wist je dat popcorn maken helemaal niet zo moeilijk is? Het enige dat je nodig hebt is een ruime pan met een dikke bodem, olie en popcornmaïs. Kies daarnaast een smaakmaker naar keuze zoals wat basterdsuiker, een snuf zout of, natuurlijk, furikake!

Voor het maken van popcorn verwarm je de olie in de pan met een dikke bodem. Gebruik een pan met een dikke bodem, bijvoorbeeld een stoofpan of een gietijzeren koekenpan, zodat ze popcorn niet aanbrandt. Verwarm de olie goed en bedek de pan met een klein laagje popcornmaïs. Zorg dat je niet te veel gebruikt. Het lijkt misschien weinig maïs, maar eenmaal gepopt, zit pan aardig vol. Te veel maïs zal het maken van popcorn een stuk lastiger maken en je zult veel maïs over houden.

Misschien duurt het even voordat je de eerste maïs hoort “poppen”. Dat geeft niet. Waar anderen recepten je vertellen dat het binnen een minuut gebeurt, valt dit misschien in het echt wat tegen. Duurt het te lang, langer dan 4 minuten, zet dan het vuur een klein beetje hoger. Let op dat de maïs of de popcorn niet verbrand. Een klein beetje kan al veel verschil maken voor het “poppen”, dus wees niet te enthousiast met het verhogen van de temperatuur. Wanneer je eerste maïs hoort “poppen”, weet je dat het goed gaat. Bang dat het toch aanbrand? Zet het vuur weer wat lager.

Op deze manier lijkt het bewerkelijker dan het is, maar gun jezelf de tijd om uit te zoeken wat de juiste temperatuur is voor de maïs. Je zult het snel onder de knie hebben en dan is zelf popcorn maken echt een eitje!

furikake popcorn

Furikake popcorn

Furikake popcorn is heeft de heerlijke, hartige smaak 'umami'. Deze Japanse topping kun je gebruiken voor veel inrgediënten en smaakt ook lekker op popcorn!
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Amerikaans, Japans
Porties 1 grote kom

Ingrediënten
  

  • 50 gram popcornmaïs (ongeveer)
  • 2 eetlepels neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie of koolzaadolie)
  • 2 koffielepels furikake

En verder

  • pan met een dikke bodem

Instructies
 

  • Doe de olie in de pan met een dikke bodem en verwarm deze. Voeg de popcorn toe aan de olie en doe de deksel op de pan.
  • Wacht tot de maïs begint te poppen. Duurt dit te lang? Zet het vuur een heel klein beetje hoger.
  • Laat de deksel, wanneer de maïs begint te poppen, op de pan. Zet het vuur uit wanneer er steeds meer tijd tussen de maïs zit die popt. Stop voordat je popcorn helemaal niet meer hoort poppen.
  • Doe het vuur uit en meng de furikake met de popcorn. Serveer de furikake popcorn als snack.
Trefwoord Hartig, Topping, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating