Na een mooie zomer is dan ook de herfst in zicht. Ondanks alles wat we zullen misschien aan de zomer, heeft het herfstseizoen veel lekkers te bieden. Denk aan lekkere stoofpotten, rijke pasta’s en warme salades met seizoensgroenten. In dit artikel zet ik de heerlijkste herfstgerechten voor je op een rijtje.
Herfstrecepten
In herfst staan gerechten met warme gerechten centraal. Seizoensgroenten bieden zich weer aan. Denk aan: pompoen, boerenkool, paddenstoelen en nog veel meer lekkers. Deze heerlijke herfstgerechten zullen je verrassen en ontzettend blij maken. Zowel tijdens het bereiden, wanneer heerlijke geuren zich verspreiden door het huis, als wanneer je deze lekkere recepten op tafel zet. Ieder zal genieten van deze lekkere herfstgerechten die niet alleen heerlijk smaken, maar ook niet moeilijk zijn om te maken.
![wortel tarte tatin](https://www.studiokook.nl/wp-content/uploads/2020/07/Wortel-tarte-tatin-met-geitenkaas-1.2-Demi-Hageman-StudioKOOK.nl_-1098x1100.jpg)
Een smakelijke omgekeerde plaattaart met zoete wortel, vijgenjam en geitenkaas
![quinoasalade met kikkererwten](https://www.studiokook.nl/wp-content/uploads/2020/08/Quinoasalade-met-kikkererwten-1.1-Demi-Hageman-StudioKOOK.nl_-1098x1100.jpg)
Voedzaam, makkelijk en lekker. Wat wil je nog meer?
![geroosterde pastinaak](https://www.studiokook.nl/wp-content/uploads/2020/05/Couscous-met-pompoen-en-pastinaak-Demi-Hageman-StudioKOOK.nl_-1098x1100.jpg)
Serveer groenten geroosterd uit de oven. Makkelijk, want de oven doet het werk!
![runderstoofpot met pompoen en Westmalle](https://www.studiokook.nl/wp-content/uploads/2019/03/Stoofpotje-met-pompoen-en-Westmalle-Demi-Hageman-StudioKOOK.nl_-1098x1100.jpg)
Een heerlijk stoofpotje met warme smaken.
![pasta met boursin cuisine](https://www.studiokook.nl/wp-content/uploads/2020/03/Hasta-la-pasta-Demi-Hageman-StudioKOOK.nl_-1100x1100.jpg)
Deze pasta zet je binnen 15 minuten op tafel. Geen reden om ‘m niet te maken!
![Uienstrudel met geitenkaas en balsamicosiroop](https://www.studiokook.nl/wp-content/uploads/2018/11/Uienstrudel-met-geitenkaas-tijm-en-balsamicosiroop-1.1-Demi-Hageman-StudioKOOK.nl-verkl-1022x1024.png)
Wees creatief met de klassieke strudel en zet een keer een hartige variant op tafel. Dit recept is lekker vegetarisch.
![boerenkoolrisotto met cherrytomaten en chorizo](https://www.studiokook.nl/wp-content/uploads/2017/11/Boerenkoolrisotto-met-gepofte-tomaatjes-en-chorizo-StudioKOOK.nl-Demi-Hageman-1024x1024.png)
Wees creatief met boerenkool en verwerk hem in deze Italiaanse risotto. Lekker met cherrytomaatjes en chorizo.
![gevulde champignons uit de oven met gorgonzola](https://www.studiokook.nl/wp-content/uploads/2020/09/Gevulde-champignons-met-gorgonzola-1.1-Demi-Hageman-1098x1100.jpg)
Deze gevulde champignons moet je geproefd hebben! Geen fan van gorgonzola? Maak ze met één van de andere vullingen uit het recept.
![gewokte spruitjes](https://www.studiokook.nl/wp-content/uploads/2017/12/Gewokte-spruitjes-1.1-StudioKOOK.nl-Demi-Hageman-verkl-1022x1024.png)
Bereidt spruitjes eens op een andere manier. Gewokt komt de zoete smaak goed tot zijn recht.
![zoete aardappelsoep uit de blender met krokante kikkererwten en Griekse yoghurt](https://www.studiokook.nl/wp-content/uploads/2018/11/Zoete-aardappelsoep-met-krokante-kikkererwten-en-Griekse-yoghurt-1.1-Demi-Hageman-StudioKOOK.nl-verkl-1022x1024.png)
Je maakt ‘m snel in de oven en blender!
Welk van deze heerlijke herfstgerechten ga jij als eerst maken?