gevuld stokbrood met brie

Gevuld stokbrood met brie uit de oven met rauwe ham en tomatentapenade

Gevuld stokbrood met brie uit de oven. Klinkt dat niet fantastisch lekker? Dit recept voor een lekker, rijkelijk belegd stokbrood met brie, rauwe ham en tomatentapenade is heerlijke als lunch maar ook ideaal bij de borrel. Lekker om te delen. Beleg het brood royaal met beleg, even de oven in en dit overheerlijke gevulde stokbrood is klaar!


Stokbrood met brie uit de oven

Ben jij ook zo dol op brie? Dan moet je dit recept voor stokbrood met brie uit de oven zeker maken! Dit brood is echt zo lekker, ik eet het het liefst elke dag. Stiekem eet ik ook regelmatig een gevuld brood uit de oven want deze recepten zijn multifunctioneel, net als dit gevulde brood met muhammara bijvoorbeeld. Zoals hierboven al genoemd: heerlijk als lunch, maar ook bij borrel kun je de dit brood goed serveren. Nog een tip: eet jij brood ook lekker als avondeten aangevuld met een salade of een kom soep. Heerlijk!


Gevuld brood

Ik eet gevuld brood in allerlei variaties. Het is zo makkelijk. Ik gebruik graag een afbakbrood, want dat heb ik altijd in huis. Deze bak ik nog niet af, maar snijd ik eerst in tweeën zodat een boven- en een onderkant ontstaat. Hierop leg je de brie, de tomatentapenade, de rauwe ham en nog wat verse plakjes tomaat. Dek het brood af met de bovenkant en alleen afbakken rest nog. Makkelijk hè?


Gesmolten brie

Brie is heerlijk om een toastje. Lekker op een plank met allemaal andere heerlijke kaasjes. Maar, voor dit recept gebruik ik brie juist omdat het ook zo goed smelt in de oven! De brie wordt heerlijk zacht, maar loopt niet te veel uit in de tijd dat dit stokbrood met brie in de oven zit. De brie wordt dus lekker zacht en is goed gesmolten wanneer je dit brood serveert. Heerlijk!

gevuld stokbrood met brie

Gevuld stokbrood met brie uit de oven met rauwe ham en tomatentapenade

Gevuld stokbrood met brie uit de oven, met rauwe ham en tomatentapenade. Heerlijk als lunch of lekker bij de borrel om te delen!
Bereidingstijd 5 minuten
Oventijd 12 minuten
Gang Borrelhapje, Lunch
Keuken Hollands
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

  • 1 afbak stokbrood
  • 5 plakken rauwe ham
  • 100 gram roombrie
  • 2 eetlepels tomatentapenade
  • 1 tomaat

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd het stokbrood in tweeën zodat een boven- en een onderkant onstaat. Bestrijk de onderkant met de tomatentapenade. Leg hierop de rauwe ham.
  • Snijd de brie en de tomaat in plakjes. Beleg het brood met de plakjes tomaat en de plakjes brie. Dek het brood af met de bovenkant van het stokbrood.
  • Bak het brood in 12 minuten af in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
Trefwoord Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating