broodje daslookpesto

Broodje daslookpesto, rauwe ham, cherrytomaten en daslookbloemen

Broodje daslookpesto. Heerlijk voor de lunch! Voor dit broodje daslookpesto maak je de pesto zelf, van daslook dus! Daslook kun je wildplukken. Lees verder in dit artikel en op de website voor tips voor wildplukken van daslook. Daarnaast kun je de prachtige bloemetjes van daslook ook eten! Beleg het broodje met rauwe ham, cherrytomaten en daslookbloemetjes voor een heerlijke sandwich die écht de show steelt.Daslookbloemen eten

Daslook is een plant die in het wild groeit en je dus kunt wildplukken. Van de daslookbladeren kun je een heerlijke daslookpesto maken. Dit is de basis voor deze heerlijke sandwich.

Naast de bladeren, kun je de prachtige, witte daslookbloemetjes ook eten. Ontzettend leuk om hier een gerecht mee aan te kleden! De bloemetjes kun je eten, dus deze dragen qua smaak ook echt bij aan dit recept. Super lekker!

Daslook kun je herkennen aan de lange, heldergroene bladeren en de grote witte bollen met kleine witte bloemetjes. Let goed op of je de goede plant tegenkomt in het wild. Zorg ervoor dat je daarom goed inleest op internet op de hiervoor speciale sites. Bekijk ook afbeeldingen van de daslookplant om verwarring te voorkomen.

Meer tips voor wildplukken én het recept voor daslookpesto vind je in het onderstaande artikel:

Daslookpesto
Heerlijke, geurende daslookpesto.
Bekijk het recept
daslookpesto


Broodje daslookpesto

Met die heerlijke, zelfgemaakte daslookpesto maak dit super lekkere broodje. Ik gebruik als basis graag een stuk vers stokbrood of een stuk ciabatta. Voor één broodje gebruik in ongeveer 15 tot 20 centimeter stokbrood. De grootte van een royaal pistoletje!

Halveer het brood en bestrijk beide zijden met de daslookpesto. Leg hierop wat rauwe ham, friszoete cherrytomaten en natuurlijk die lekkere daslookbloemetjes.

Daslookbloemetjes smaken net als de daslookbladeren een beetje lente-ui achtig. Lekker fris en een klein beetje scherp. De bloemetjes zijn subtieler van smaak dan de bladeren.

broodje daslookpesto

Broodje daslookpesto met rauwe ham, cherrytomaten en daslookbloemen

Beleg het broodje met zelfgemaakte daslookpesto, rauwe ham, cherrytomaten en daslookbloemetjes voor een heerlijke sandwich die écht de show steelt.
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Lunch
Keuken Hollands, Italiaans
Porties 1 broodje

Ingrediënten
  

  • 1 stuk stokbrood
  • 4 eetlepels daslookpesto
  • 8 daslookbloemen (ongeveer)
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 6 cherrytomaten (in kleine partjes)

Instructies
 

  • Halveer het brood zodat je een boven en een onderkant krijgt. Bestrijk de beide helften met daslookpesto. Leg hierop de rauwe ham, de partjes cherrytomaten en verdeel de kleine daslookbloemetjes over het broodje. Serveer direct. Eet smakelijk!

Notities

De daslookbloemetjes pluk van een grote bol waar alle kleine bloemetjes aan zitten. Pluk de bloemtjes simpelweg van de bol af.
Met één bol met daslookbloemetjes kun je dus meer broodjes en andere gerechten garneren. 
Trefwoord 5 ingrediënten, High tea, Makkelijk, Picknick, Snel, Wildplukken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating