pinsa tonijn

Pinsa tonijn met kappertjes, zongedroogde tomaten en chilivlokken

Pinsa tonijn. Ben jij ook zo’n liefhebber van pinsa? Deze pinsa met tonijn is ontzettend lekker bij bijvoorbeeld een maaltijdsoep of als borrelhapje om lekker te delen. Wanneer zet jij dit makkelijke pinsarecept op het menu?



Pinsa tonijn

Pinsa is een Italiaans dun brood, afgemaakt met lekkere toppings. Het deeg zit een beetje tussen pizzadeeg en focacciadeeg in. Lekker luchtig dus! Je belegd de pinsa met toppings die je lekker vindt. Op StudioKOOK vind je al lekkere pinsarecepten met mortadella (klik), met blauwe kaas en rauwe ham (klik) en met champignons (klik).

Deze pinsa maak je met tonijn. Ik gebruik tonijn uit blik. Als basis gebruik ik tomatenpurree. Verder voeg je extra smaakmakers toe en natuurlijk lekker wat kaas als laatste topping. Kies voor kappertjes, zongedroogde tomaten, chilivlokken en mozzarella. Met een hand vol ingrediënten zet je deze heerlijke pinsa al op tafel!

pinsa tonijn

Pinsa tonijn met kappertjes, zongedroogde tomaten en chilivlokken

Deze pinsa tonijn is ontzettend lekker bij bijvoorbeeld een maaltijdsoep of als borrelhapje om lekker te delen.
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1 pinsabodem
  • 80 gram tomatenpuree
  • 1 blikje tonijn
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 bol mozzarella
  • 1 theelepel chilivlokken (of naar smaak)

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de tonijn goed uitlekken en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Bestrijk de pinsabodem met tomatenpuree. Verdeel de tonijn, de zongedroogde tomaten, de kappertjes en de chilivlokken over de pinsa.
  • Snijd de bol mozzarella in blokjes en verdeel de mozzarella over de pinsa. Bak de pinsa 13 tot 15 minuten af in de voorverwarmde oven. Serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating