Kip fajita pasta ovenschotel, klinkt dat niet fantastisch lekker? Deze pasta ovenschotel met kip en een Mexicaanse twist staat hier regelmatig op het menu. Dit is echt comfort food, je kunt het goed voorbereiden en er zitten lekker veel groenten in. Kortom: alles voor een echt succesnummer! Wanneer zet jij deze pasta ovenschotel op het menu?
Kip fajita pasta ovenschotel
Een hele mond vol, maar lekker dat het is! Spreek de naam een paar keer uit en het rolt zo over de tong. Het recept daarentegen is ontzettend makkelijk. Bak groenten en kip en maak vervolgens in dezelfde pan een romige saus met fajitakruiden. Even pruttelen, de gekookte pasta toevoegen en alles in een ingevette ovenschaal scheppen. Natuurlijk dek je deze pasta ovenschotel af met een laagje kaas. Even gratineren en je fantastisch lekkere ovenschotel met pasta en kip is klaar!
Fajita ovenschotel
Dit recept is geïnspireerd op het Mexicaanse of Tex-Mex gerecht: fajita. Hierin worden vaak kip, paprika’s en uien gebruikt. Deze ingrediënten zitten ook in deze lekkere ovenschotel. Fajita’s kennen natuurlijk ook die heerlijke kruidige smaak door verschillende specerijen, zoals veel Mexicaanse gerechten hebben. Dus, die lekkere fajitakruiden gaan ook in dit recept. Een echte smaakbom!
Mexicaanse kruidenmix
In het recept voor deze kip fajita pasta ovenschotel vind je verschillende specerijen die nodig zijn voor die lekkere smaak. Ik maak ook graag zelf kruidenmixen, zoals ook deze Mexicaanse kruidenmix. Altijd handig om op voorraad te hebben! Heb jij deze Mexicaanse kruidenmix nu ook al in huis? dan kun je die ook gebruiken om deze lekkere Mexicaanse pasta op smaak te brengen.
Heb je deze Mexicaanse kruidenmix niet in huis? Gebruik dan gewoon de specerijen en kruiden zoals aangegeven in het recept hieronder.

Kip fajita pasta ovenschotel
Ingrediënten
- 350 gram dijfiletblokjes
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 2 rode paprika's
- 2 groene paprika's
- 400 gram pasta (zoals fusili of penne)
- 1 kleine blikje maïs (uitlekgewicht: 140 gram)
- 200 gram geraspte kaas
Voor de saus:
- 3 eetlepels paprikapoeder
- ½ eetlepel komijnpoeder
- ½ eetlepel uienpoeder
- ½ eetlepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 3 eetlepels bloem
- 350 ml slagroom (of kookroom)
- ½ liter kippenbouillon
- 100 gram geraspte kaas
En verder:
- een ruime ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de pasta in ruim water. Giet deze af als de pasta gaar is en laat staan tot verder gebruik.
- Snipper de ui en de knoflook en fruit deze 5 minuten aan in een ruime wokpan. Snijd intussen de paprika in blokjes en voeg deze toe als de kip gaar is. Bak de paprika ongeveer 8 minuten mee.
- Voeg alle specerijen toe aan de wokpan en bak drie minuten mee. Voeg de bloem toe en meng dit goed door de kip en de groenten. Schenk vervolgens de slagroom en de kippenbouillon erbij en roer goed door. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur ongeveer 5 minuten pruttelen. Voeg als laatste de 100 gram geraspte kaas toe aan de saus.
- Vet de ovenschaal goed in. Meng de gekookte pasta met de saus en schep alles in de ovenschaal. Dek de pasta ovenschotel af met de geraspte kaas en bak de ovenschotel 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer direct. Eet smakelijk!