brood met muhammara

Robuust brood met muhammara, salami en geroosterde paprika uit de oven

Lunch | 30 minuten (incl. oventijd)Ingrediënten (4-6 stukjes brood met muhammara)

1 robuust brood (of ciabatta)
150 gram geraspte kaas
100 gram salami in dunne plakken (vleeswaren)
150 gram geroosterde paprika (pot)
1 ui
80 gram muhammara


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd een robuust afbak stokbrood (of ciabatta) in de lengte in tweeën zodat er een bovenkant en een onderkant ontstaat. Besmeer de onderkant met de muhammara en beleg deze vervolgens met de helft van de geraspte kaas. Dek de kaas af met de plakjes salami.

Maak intussen de ui schoon en snijd deze in dunne ringen. Maak de ringen een beetje los en verdeel deze over de salami. Laat de geroosterde paprika uit een pot goed uitlekken en snijd deze in fijne reepjes. Verdeel ook deze over de salami. Dek dit vervolgens af met de rest van de geraspte kaas.

Dek het geheel af met de bovenkant van het brood en pak het vervolgens in in bakpapier en/of aluminiumfolie zodat het volledige brood goed is afgedekt. Doe het robuuste brood met muhammara, salami en geroosterde paprika in de voorverwarmde oven en bak het 10 minuten. Haal na deze 10 minuten het bakpapier en/of aluminiumfolie van het brood en bak het geheel nog 10 minuten totdat het brood goudbruin en krokant is en alle kaas goed is gesmolten.

Steek eventueel een aantal prikker in het brood om het bij elkaar te houden en snijd het robuuste brood met muhammara vervolgens in 4 tot 6 stukken. Eet het brood direct lekker op. Serveer ‘m als lunch of vul het aan met soep of salade en eet het als avondmaaltijd.


Tips

Dit brood kun je eenvoudig voorbereiden. Beleg het brood volledig, pak het in en bewaar het tot verder gebruik in de koelkast. Bak het brood vlak voor de maaltijd af in de oven.

3 reacties op “Robuust brood met muhammara, salami en geroosterde paprika uit de oven”

  1. Pingback: Paprika pizza met salami, ui en muhamarra - StudioKOOK

  2. Pingback: Courgettesoep met spinazie (Snel & Simpel) - StudioKOOK

  3. Pingback: Gevuld stokbrood met brie uit de oven met rauwe ham en tomatentapenade - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.