boodschappenlijstje

Het boodschappenlijstje van… Demi

In dit nieuwe jaar wil ik meteen een nieuwe rubriek introduceren: “het boodschappenlijstje van…”. Wie is er nu niet nieuwsgierig naar wat (food)bloggers, -vloggers of mede-foodies in huis halen en waar ze boodschappen? Deze rubriek geeft je een kijkje in alle boodschappenrituelen.
De eerste editie schrijf ik zelf. Altijd al benieuwd wat er echt niet mag ontbreken op mijn boodschappenlijstje, voor welk product ik écht terug naar de winkel ga of wat ik vooral niet in huis haal? Lees dan snel verder!

 

Ben jij een echte planner als het om boodschappen gaat of beslis jij in de supermarkt wat er op tafel komt ’s avonds?

Zonder twijfel: een planner! Ik maak het liefst eindeloos lijstjes met boodschappen en planningen met maaltijden. Ik doe gemiddeld twee keer in de week boodschappen. Eén keer om de meeste boodschappen al in huis te halen en één keer later in de week om mijn kastjes nog wat bij te vullen. Want, ondanks de lijstjes vergeet ik wel eens wat of loopt de planning anders dan verwacht.

 

Wat mag er niet ontbreken op jouw boodschappenlijstje?

Brood. Meestal is dit ook de reden dat ik op dat moment naar de winkel ga voor boodschappen. Ik heb graag vers brood in huis, hier ben ik echt dol op. De roomboter is hier trouwens ook onlosmakelijk mee verbonden. Wat is er nu lekkerder dan vers brood met roomboter?
Naast brood mag ook thee niet ontbreken. Ik ben een echte theeleut dus ik heb hier altijd genoeg van in huis. Ondanks dat, gaat de voorraad er ook snel door heen!

 

Waar doe jij het liefst je boodschappen?

Grote boodschappen haal ik ook bij de grotere supermarktketens. Ik haal hier ook alle basisproducten vandaan, zoals pasta, rijst en bloem. Naast de reguliere supermarkten bezoek ik ook regelmatig speciaalzaken, de markt of de toko. Ik kan ontzettend genieten van het royale aanbod aan mooie producten en laat me hier dan ook graag door inspireren. Dit is over het algemeen ook het moment dat ik van mijn planning afwijk ;).

 

 het boodschappenlijstje van

 

Wat is jouw grootste valkuil tijdens het boodschappen doen?

Ik laat me graag verleiden door wat er in de schappen ligt. Thuis bedenk ik wat ik wil eten en welke producten ik “voor de zekerheid” (meestal basisproducten) nog in huis wil halen. Op basis hiervan maak ik een lijstje Ik ga dan ook niet zonder lijstje de deur uit. Eenmaal in de winkel draaien mijn gedachten op volle toeren en ontstaan ook hier zo maar nieuwe recepten of ideeën. Ik maak een overweging of ik deze nog even in de wacht zet of of ik er toch meteen mee aan de slag ga. Gelukkig zijn de verleidingen waar ik over spreek nooit ongezond, maar zijn het bijvoorbeeld mooie seizoensgroenten die me inspireren om nieuwe recepten te schrijven.

 

Voor welk product ga jij door weer en wind naar de supermarkt om het toch nog even te halen?

Zoals hierboven al benoemd: brood. Brood is zeker een reden om toch nog terug te gaan naar de supermarkt. Wanneer ik alle ingrediënten in huis heb, wil ik ook nog regelmatig zelf brood bakken. Dit is leuk om te doen en ook niet moeilijk.
Ook verse groenten vind ik belangrijk om in huis te hebben, dus hier ga ik zeker voor terug. Een goed gevulde voorraadkast is je redder in nood, maar koken zonder verse groenten vind ik niks!

 

Wat zou jij echt nooit in huis halen?

Volledige maaltijden uit blik, zoals chili con carne of ravioli. Deze “maaltijden” herinneren mij vooral aan vakantiegemak. Dit was overigens ook over na één vakantie, want dit viel natuurlijk bij niemand in de smaak!

 

Wat kook je het liefst met de producten van jouw boodschappenlijstje?

Ik houd van pure ingrediënten en verse smaken. Eieren en spek is een heerlijke combinatie op zich dus deze houd ik dan ook graag zo naturel mogelijk. Uitgebakken spek met een spiegelei. Natuurlijk op vers brood! Daar kun je mij voor wakker maken.
Toevallig stond bij het maken van dit boodschappenlijstje coleslaw met sticky chicken op het menu. Echt een favoriet gerecht. De ingrediënten voor de dressing behoren tot de basisingrediënten, dus ik had alleen nog nodig: spitskool, kip en wortel.

 

 

Wil jij ook meedoen met de rubriek ‘Het boodschappenlijstje van…”, mail dan naar: info@studiokook.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *