zalmmousse met witte asperges

Zalmmousse met witte asperges en dille

Deze zalmmousse is echt een heerlijke amuse! Dit recept moet je echt geproefd hebben. Super lekker, makkelijk om te maken en dit gerecht steelt gegarandeerd de show! Ik serveer ‘m graag met witte asperges en verse dille, omdat het zo’n heerlijke smaakcombinatie is. Maar, lees vooral verder voor meer lekkere smaakcombinaties met deze zalmmousse en leuke manieren om ‘m mee te serveren.



Zalmmousse

De mousse in dit recept is niet zoet, maar hartig! Een heerlijk zalmmousse die vol van smaak is. Je proeft het rokerige van de gerookte zalm, maar deze is niet te overheersend. De gerookte zalm combineer je met roomkaas wat het geheel goed in balans maakt. Het resultaat: een volle mousse met een rijke smaak die niet te zwaar valt.


Witte asperges

Ik combineer de gerookte zalmmousse met een echte seizoensgroente: witte asperges. Zalm en witte asperges zijn een heerlijke combinatie. De witte asperges versterken het delicate gevoel van dit gerecht. Daarnaast serveer je de mousse in een amuseglaasje, wat het gerecht een chique uitstraling geeft.


Presentatie en smaakcombinaties

Witte asperges zijn niet het hele jaar verkrijgbaar, maar van deze zalmmousse wil je wel het hele jaar genieten! Voel je daarom vrij om dit recept ook eens te garneren met een ander lekker product. Probeer eens een van de volgende smaakcombinaties:

  • Groene asperges. Groene asperges smaken ook heerlijk bij gerookte zalm. Grill de asperges of kook ze kort en steek ze op dezelfde manier in de mousse als de witte asperges. Een zalmroosje erbij en verse kruiden, zoals dille en bieslook, maken het helemaal af.
  • Groene appel. Neem een lekkere frisse, groene appelsoort zoals Granny Smith. Snijd de appel in fijne reepjes en leg deze bovenop de mousse. Maak de mousse hierna af met groene kruiden zoals kervel of verse dille. Wil je gerecht nog een extra luxe twist geven? Leg dan nog wat zalmkaviaar bovenop.
  • Mosterdkaviaar. Mosterdkaviaar zijn ingelegde mosterdzaadjes. Deze kun je kopen of zelf maken. Mosterdkaviaar is fris en zoetzuur van smaak. Leg een lepeltje mosterdkaviaar op de zalmmousse en steek er vervolgens een krokant stukje toast in.
zalmmousse met witte asperges

Zalmmousse met witte asperges en verse dille

Heerlijke zalmmousse geserveerd met witte asperges en verse dille. Een echte showstopper tijdens ieder diner. Maak dit recept met slechts 5 ingrediënten.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Amuse, Voorgerecht
Keuken Hollands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gram gerookte zalm
  • 300 gram roomkaas
  • 100 ml slagroom

Voor de garnering:

  • 50 gram gerookte zalm
  • 6 mini witte asperges of witte aspergetoppen (zie tip)
  • verse dille

En verder:

  • een hakmolentje
  • 6 amuseglaasjes

Instructies
 

  • Doe de roomkaas en de slagroom in het hakmolentje en klop deze even kort op (een paar minuten). Voeg hierna de 100 gram gerookte zalm toe en mix deze erdoor. De zalm mag nog in stukjes te zien zijn, maar je kunt de mousse ook glad mixen.
  • Kook intussen de mini witte asperges of de witte aspergetoppen beetgaar. Doe de zalmmousse in de amuseglaasjes. Je kunt hiervoor eventueel een spuitzak gebruiken. Steek in elk glaasje een witte asperge en een plukje verse dille. Serveer direct. Eet smakelijk!

Notities

Voor dit recept gebruik ik graag mini asperges of alleen de toppen van gewone witte asperges. Deze zijn het mooist om te zien het een meest delicaat van smaak. 
Gebruik je gewone witte asperges en snijd je de toppen eraf? Maak de van de onderkant de witte asperges bijvoorbeeld deze lekkere aspergesoep of deze aspergelasagne.
Trefwoord 5 ingrediënten, Amuse, Glutenvrij, Makkelijk, Vis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating