have a good food day

Het boodschappenlijstje van… Jenny

In weer een nieuwe editie van de terugkomende rubriek ‘het boodschappenlijstje van…’ deelt Jenny van Have a good ‘food’ day haar boodschappenlijstje. Met de ingrediënten van dit lijstje maakte zij zelf heerlijke macarons! Zoete gerechten en baksel zijn haar favoriet en ze deelt dan ook veel recepten, waaronder deze die van deze macarons, op haar blog. Ook voor reviews, reisverhalen en achtergrondinformatie over voeding ben je bij Jenny aan het juiste adres. Lees snel verder voor alles over het boodschappenlijstje van deze foodie!


Ben jij een echte planner als het om boodschappen gaat of beslis jij in de supermarkt wat er op tafel
komt ’s avonds?

Het liefst plan ik alles vooraf, maar ik merk aan het bedrag dat ik moet betalen vaak wel dat ik wat meer op aanbiedingen in de winkel of in de folder mag letten! Meestal laat ik me inspireren door recepten van Pinterest of door andere bloggers en geef ik er mijn eigen twist aan.

 

Wat mag er niet ontbreken op jouw boodschappenlijstje?

Voor mij zijn kwark of Skyr echt niet te missen, heerlijk als ontbijt. Daarnaast eet ik graag bananen die zijn makkelijk om mee naar school te nemen. Ook hüttenkäse is lekker samen met wat cherry tomaatjes op crackers. Meestal heb ik zo’n fase waarin ik een bepaald ontbijtritme heb. Nu is dat kwark met muesli, een half jaar geleden was dat overnight oats opgepiept in de magnetron met wat fruit erbij.

 

Waar doe jij het liefst je boodschappen?

Ik werk in een groentewinkel op zaterdag dus dat is handig voor fruit, groenten en brood. Meestal doen mijn ouders de boodschappen maar als ik zelf kook of zij hebben geen tijd haal ik boodschappen, maar dan meestal alleen wat ik die dag kook. Bij ons in het dorp is een Emté dat is handig omdat ik geen auto heb daar ga ik ongeveer 2 keer per week naartoe, of naar de Albert Heijn als ik wil kiezen uit een breder assortiment.

 

have a good food day

 

Wat is jouw grootste valkuil tijdens het boodschappen doen?

Ik raak meestal tijdens het boodschappen nog geïnspireerd voor recepten en kan zomaar een hoop producten in mijn mandje laden waar ik niet eens de tijd voor heb om ze op te eten haha!

 

Voor welk product ga jij door weer en wind naar de supermarkt om het toch nog even te halen?

Stom om zoiets te vergeten, maar als ik nog iets nodig heb om te bakken, bijvoorbeeld roomboter voor arretjescake, dan móet ik dat toch echt even halen.

 

Wat zou jij echt nooit in huis halen?

Ik zou nóóit aardappelpuree uit een pakje kopen! Ik heb het wel ooit gegeten maar vind zelfgemaakte puree
toch veel beter.

 

Wat kook je het liefst met de producten van jouw boodschappenlijstje?

Van dit boodschappenlijstje maak ik het liefst macarons. Ik moet er wel de tijd voor nemen want bij haast
mislukt me dit recept altijd! Ik kan nog veel leren over macarons maken dus ben nu alweer bezig met
vooruitkijken wanneer ik weer een middag vrij heb hiervoor haha!

 

Bedankt Jenny, voor je bijdrage aan de rubriek ‘Het boodschappenlijstje van…’!

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek?  Mail dan naar: info@studiokook.nl voor meer informatie. Alle artikelen in deze vaste rubriek vind je hier: ‘het boodschappenlijstje van…‘. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *