falafelspiesjes

Falafelspiesjes van de BBQ

Vegetarisch barbecuerecept • 15 minuten


Ingrediënten (8 falafelspiesjes)

2 bakjes falafel à 12 falafelballetjes per stuk
1 courgette
1 rode paprika

 

Bereidingswijze

Week 8 satéprikker in wat water. Dit voorkomt dat ze verbranden op de barbecue.

Was de courgette en de paprika. Snijd de courgette in dikke plakken van ongeveer 1 cm. Ontdoe de paprika van het steeltjes en de zaadlijsten en snijd in blokjes van 1 à 2 cm. Zorg dat je (ongeveer) 16 plakjes courgette en 16 blokjes paprika hebt.

Neem een satéprikker en rijg hier een falafelballetje op. Prik hier nog een plakje courgette en een blokje paprika aan. Herhaal dit nogmaals en sluit vervolgens af met een falafelballetje. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten totdat alle falafelspiesjes geregen zijn.

Verhit een barbecue en grill de falafelspiesjes in 5 minuten goudbruin. Vergeet niet tussentijds te keren.

 

Tips

Deze falafelspiesjes van de BBQ kun je goed voorbereiden. Zet de geregen spiesjes klaar en bewaar tot gebruik in de koelkast.

De falafelballetjes voor dit vegetarische barbecuegerecht zijn al gaar. Daarom heeft het niet zo’n lange bereidingstijd nodig op de barbecue.

Serveer de falafelspiesjes met knoflooksaus, hummus of tzatziki.

Ook als het geen weer is voor de barbecue kun je deze spiesjes maken. Grill ze in de grillpan of bak ze in de koekenpan! Lekker met wat brood, salade en één van de bovenstaande dips.

Veel kant-en-klare falafel bevat helemaal geen dierlijke producten. In dit geval is dit recept niet alleen geschikt als vegetarisch, maar ook geschikt als veganistisch barbecuegerecht. Lees dit wel altijd even na op de verpakking.

 

Misschien vind je dit ook lekker

3 reacties op “Falafelspiesjes van de BBQ”

    1. Voor dit recept heb ik falafel van Garden Gourmet, te koop bij bijvoorbeeld Albert Heijn en Jumbo, gebruikt. Deze is smaakvol, maar daarnaast ook stevig. Dit helpt bij het rijgen van de spiesjes.
      Verder is vrijwel elk merk kant-en-klare falafel te gebruiken voor dit recept. Ook zelf maken is natuurlijk een optie!

  1. Pingback: Varkensspiesjes met honing-mosterdmarinade - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *