hotdog met zuurkool

Hotdog met zuurkool, augurk en gebakken uitjes

Deze klassieke, Amerikaanse hotdog met zuurkool moet geproefd hebben. Een royaal belegd bolletje met zuurkool, een saucijsje en lekkere toppings is echt alles wat je wil als je even geen zin hebt om uitgebreid te koken. Ook lekker als lunch of maak ze op de barbecue.


Hotdog met zuurkool

Maak je hotdog extra lekker met lekker veel toppings, zoals dit recept voor hotdog met zuurkool. De zuurkool past perfect bij de het worstje. Ik gebruik graag saucijsjes in dit recept, maar kies vooral een worstje dat lekker vindt. Bak ze lekker krokant en bruin rondom, bereid de zuurkool zoals op de verpakking of lees even de tip hieronder. De toppings maken het nog lekkerder. Ik kies voor gebakken uitjes, lekker krokant, en augurk, lekker fris. Als saus passen mosterd en Srirachasaus erg goed bij dit gerecht. Liever iets minder pittig? Kies dan voor ketchup.


Makkelijk zuurkool bereiden

Zuurkool ken je natuurlijk wel van de stamppot. Met grote pannen op het vuur kook je de aardappels, de zuurkool en de worst volgens een klassiek recept. Maar wist je dat je zuurkool veel sneller en makkelijker kunt bereiden?

Zuurkool makkelijk bereiden doe je gewoon in de magnetron. Doe de zuurkool met het vocht en al in een magnetronbestendig bakje en dek af met magnetronfolie. Prik hier wat gaatjes in als die er nog niet in zitten. Je kunt de zuurkool ook afgieten en zelf wat water toevoegen.

Verwarm de zuurkool 4 tot 5 minuten in de magnetron en je bent klaar!

hotdog met zuurkool

Hotdog met zuurkool, augurk en gebakken uitjes

Een royaal belegde hotdog met zuurkool, augurk en gebakken uitjes. Maak af met mosterd en Srirachasaus, of lekker wat ketchup als je van minder pittig houdt.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Amerikaans, Hollands
Porties 4 hotdogs

Ingrediënten
  

  • 4 zachte bolletjes
  • 4 saucijsjes
  • 500 gram zuurkool
  • 4 augurken
  • gebakken uitjes (naar smaak)
  • mosterd (naar smaak)
  • Srirachasaus of ketchup (naar smaak)

Instructies
 

  • Bereid de zuurkool zoals aangegeven op de verpakking. Bak intussen de saucijsjes goudbruin en gaar.
  • Snijd de bolletjes in. Verdeel hier wat uitgelekte zuurkool overdeel de bolletjes en leg hier een saucijsje op. Snijd de augurken in plakjes en leg op het broodje, samen met wat gebakken uitjes naar smaak. Voeg als laatste saus toe en serveer direct.
Trefwoord Barbecue

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating