vegan hotdogs

Vegan hotdogs met zuurkoolsalade, bosui en Sirachasaus

Vegan hotdogs, super lekker om eens wat vaker vegan (plantaardig) te eten. Deze hotdogs maak je lekker rijkgevuld met een zuurkoolsalade, bosui en Srirachasaus. Echt een heerlijke combinatie!Vegan hotdogs

Vegan hotdogs, ofwel: plantaardige hotdogs. Super lekker om eens wat vaker plantaardig, zonder vlees en zuivel, te eten. Hotdogs zijn natuurlijk super comfort food. Ik vind het heerlijk om hotdogs lekker rijk te beleggen. Zo maak je er meteen een goed vullende maaltijd van. Loaded hotdogs eigenlijk.

Voor deze vegan hotdogs gebruik je een lekker plantaardig worstje. Het maakt niet uit welke, kies de variant die jij het lekkerst vindt!


Plantaardig recept

Om plantaardig te koken kun je heel goed vleesvervangers gebruiken of kiezen voor producten die van nature plantaardig zijn. Het is handig om hiervoor even de ingrediëntenlijst te controleren. Vegan worstjes zijn natuurlijk plantaardig. Mayonaise bijvoorbeeld, is wel vegetarisch (zonder vlees), maar van nature niet vegan/veganistisch. Mayonaise bevat namelijk ei. Kies dus voor een plantaardige mayonaise waaar geen ei of andere dierlijke producten zijn verwerkt.


Zuurkoolsalade

Een super smaakvol onderdeel van dit recept voor veganistische hotdogs is de zuurkoolsalade. Bereid hiervoor de zuurkool volgens aanwijzingen op de verpakking. Meestal is dit even koken. Een tipje van mij: zuurkool kun je ook heel makkelijk in de magnetron bereiden. Dit is een stuk sneller en scheelt een hoop afwas. Doe hiervoor de zuurkool met aanhangend vocht + ongeveer 100 ml extra water in een magnetronbestendig bakje en dek dit af met magnetronfolie. Prik gaatjes in het folie en verwarm de zuurkool op deze manier 4 tot 5 minuten in de magnetron (ongeveer 600 Watt).

vegan hotdogs

Vegan hotdogs met zuurkoolsalade, bosui en Sirachasaus

Vegan hotdogs met zuurkoolsalade, bosui en Srirachasaus. Heerlijk, plantaardig en super makkelijk om te maken!
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Hollands
Porties 4 stuks

Ingrediënten
  

  • 4 pistoletjes
  • 4 vegan worstjes
  • 250 gram zuurkool
  • 4 eetlepels vegan mayonaise
  • 3 bosuitjes (fijngesneden)
  • Srirachasaus (naar smaak)

Instructies
 

  • Bak de vegan worstjes rondom goudbruin in een koekenpan.
  • Bereid de zuurkool zoals aangegeven op de verpakking en laat hierna uitlekken. Meng de zuurkool met de mayonaise, wat gemalen zwarte peper (eventueel) en de fijngesneden bosui.
  • Snijd de pistoletjes aan de bovenkant in en verdeel hierover de zuurkoolsalade. Leg de gebakken vegan hotdogs in de broodjes en serveer met Srirachasaus. Eet smakelijk!
Trefwoord Makkelijk, Snel, Vegan, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating