zuurkoolquiche met kipshoarma

Zuurkoolquiche met kipshoarma en bosui

Zuurkoolquiche, echt comfort food! Deze hartige taart met zuurkool maak je met kipshoarma, paprika en bosui. Super smaakvol! Vul met deze vulling het bladerdeeg en je hebt een super lekker quiche met een verrassende vulling! Heerlijk!



Zuurkoolquiche

Eet jij zuurkool graag op de traditionele manier, in een stamppot met worst? Dan wil je deze zuurkoolquiche ook zeker een keer proeven! Een hartige taart met zuurkool, misschien niet je eerste gedachte bij een quiche, maar het is juist super lekker! De friszure smaak van zuurkool pasta perfect in een quiche.

Daarnaast is zuurkool makkelijk om te bewaren én om te verwerken. Zuurkool koop je in een pakje, op de groenteafdeling. Zuurkool is niet vers, maar gefermenteerd. Je kunt het daarom lang bewaren. Zuurkool is dus een ideaal product om in huis te hebben. Heb jij nog een pakje zuurkool liggen? Maak er dan deze heerlijke zuurkoolquiche mee!


Zuurkool en kipshoarma

Zuurkool is bekend in een lekker, Hollands stamppotje met worst. Zelf eet ik zuurkoolstamppot ook graag met vis in mosterdsaus (klik!). Echt een heerlijke combinatie. Maar, voor deze quiche gebruik ik een andere lekkere smaakcombinatie, namelijk: zuurkool en shoarma. Ik gebruik het liefst kipshoarma, omdat de structuur van kippendijen zachter is dan shoarma gemaakt van varkensvlees. Maar, kies voor dit recept vooral welke shoarma jij het lekkerst vindt!

De friszure smaak van zuurkool en het kruidige van de kipshoarma vind perfect combineren. Zo heb je zonder moeite een super smaakvolle quiche! Daarnaast voeg ik ook nog wat rode paprika en wat fijngesneden bosui. Heerlijk! Een lekkere en makkelijke quiche voor de doordeweekse maaltijd of voor lekker in het weekend.

zuurkoolquiche met kipshoarma

Zuurkoolquiche met kipshoarma

Zuurkoolquiche, echt comfort food! Deze hartige taart met zuurkool maak je met kipshoarma, paprika en bosui. Super smaakvol!
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 plakjes bladerdeeg (uit de diepvries, zie tip)
  • 1 pakje zuurkool
  • 4 eieren
  • 100 gram crème fraîche
  • 4 bosuitjes
  • 1 (rode) paprika
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 150 gram kipshoarma
  • 100 gram geraspte kaas

En verder:

  • een springvorm (20 x 20 cm)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm een ruime wokpan en bak hierin de kipshoarma goudbruin en gaar. Snijd intussen de paprika in reepjes en voeg deze, samen met het paprikapoeder, toe aan de kipshoarma en bak deze mee.
  • Spoel de zuurkool om en laat goed uitlekken. Voeg de zuurkool toe aan de kipshoarma en verwarm mee.
  • Meng intussen de eieren met de crème fraîche. Snijd de bosui in fijne ringen en doe dit, samen met het zuurkool-kipshoarmamengsel, bij het eimengsel. Roer het geheel goed door.
  • Vet de springvorm in of bekleed deze met bakpapier. Bekleed de springvorm vervolgens met het bladerdeeg.
    Stort het ei-zuurkoolmengsel in de springvorm en dek af met de geraspte kaas. Bak de zuurkoolquiche 45 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer zodra deze uit de oven komt, maar is lauwwarm of de volgende dag ook erg lekker.
    Eet smakelijk!
Trefwoord Hartig bakken, Hartige taart, Makkelijk, Quiche

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating