flammkuchen met zuurkool

Flammkuchen met zuurkool en gerookte zalm

Flammkuchen met zuurkool en gerookte zalm, echt een top combinatie! Dit recept is niet alleen super lekker, maar ook makkelijk en snel te bereiden. De zuurkool hoef je niet te koken vooraf en de gerookte zalm kun je ook direct uit de verpakking gebruiken. Kortom: een makkelijke en snelle avondmaaltijd voor de doordeweekse dag!



Flammkuchen met zuurkool

Flammkuchen met zuurkool, echt een recept wat je geproefd moet hebben! Zuurkool is vooral bekend van de zuurkoolstamppot, maar in tegenstelling tot de stamppot is deze flammkuchen lekker licht. Dit recept ligt dus niet te zwaar op de maag!

De zuurkool is makkelijk om te verwerken in dit recept. Laat de zuurkool goed uitlekken en verdeel de zuurkool vervolgens over het flammkuchendeeg. Je hoeft de zuurkool dus niet eerst te koken. Als je gekookte zuurkool over hebt, maakt het niet uit dat deze eerst is gekookt. Je kunt deze dan ook gewoon gebruiken voor deze flammkuchen met zuurkool.


Zuurkool en gerookte zalm

Zuurkool wordt vaak gegeten met een stuk vlees, zoals rookworst of een speklapje. Maar wist je dat zuurkool ook super goed combineert met vis? Zuurkool en gerookte zalm zijn echt een perfecte match, helemaal op deze lekkere, lichte flammkuchen.

Voor de gerookte zalm geldt hetzelfde als voor de zuurkool: die kun je direct uit de verpakking gebruiken. Lekker makkelijk en snel!


Flammkuchen recepten

Ben jij ook zo dol op flammkuchen en wil je na deze zuurkoolflammkuchen nog een lekker recept proberen? Bekijk dan ook eens de onderstaande recepten voor wat extra inspiratie:

Pizza flammkuchen met Serranoham en paprika
Dit recept combineert het beste van twee gerechten. Een heerlijke dunne flammkuchenbodem met een smakelijke pizzatopping: Serranoham, paprika en kaas.
Bekijk het recept
pizza flammkuchen
Flammkuchen met champignons en pesto
Deze flammkuchen met champignons en pesto is helemaal vegetarisch en bevat slechts 5 ingrediënten. Ideaal als snelle maaltijd.
Bekijk het recept
Flammkuchen met Hollandse garnalen, kaas en verse peterselie
Heerlijke flammkuchen met Hollandse garnalen, kaas en peterselie. Lekker voor de lunch, als bijgerecht of borrelhapje.
Bekijk het recept
flammkuchen met Hollandse garnalen
flammkuchen met zuurkool

Flammkuchen met zuurkool en gerookte zalm

Flammkuchen met zuurkool en gerookte zalm, echt een top combinatie! Dit recept is niet alleen super lekker, maar ook makkelijk en snel te bereiden.
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Duits, Frans, Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol flammkuchendeeg
  • 100 gram gerookte zalm
  • 3 bosui
  • 120 gram zuurkool (uitgelekt)
  • 100 gram crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het flammkuchendeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met de crème fraîche, maar laat ongeveer een centimeter aan de randen vrij.
  • Snijd de bosui in dunne ringen en de zalm in reepjes. Verdeel de bosui, de gerookte zalm en de zuurkool over de flammkuchen. Dek het geheel af met geraspte kaas en bak de flammkuchen 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord 6 ingrediënten, Hartige taart, Makkelijk, Ovenrecept, Snel, Vis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating