Flammkuchen met zuurkool en gerookte zalm, echt een top combinatie! Dit recept is niet alleen super lekker, maar ook makkelijk en snel te bereiden. De zuurkool hoef je niet te koken vooraf en de gerookte zalm kun je ook direct uit de verpakking gebruiken. Kortom: een makkelijke en snelle avondmaaltijd voor de doordeweekse dag!
Flammkuchen met zuurkool
Flammkuchen met zuurkool, echt een recept wat je geproefd moet hebben! Zuurkool is vooral bekend van de zuurkoolstamppot, maar in tegenstelling tot de stamppot is deze flammkuchen lekker licht. Dit recept ligt dus niet te zwaar op de maag!
De zuurkool is makkelijk om te verwerken in dit recept. Laat de zuurkool goed uitlekken en verdeel de zuurkool vervolgens over het flammkuchendeeg. Je hoeft de zuurkool dus niet eerst te koken. Als je gekookte zuurkool over hebt, maakt het niet uit dat deze eerst is gekookt. Je kunt deze dan ook gewoon gebruiken voor deze flammkuchen met zuurkool.
Zuurkool en gerookte zalm
Zuurkool wordt vaak gegeten met een stuk vlees, zoals rookworst of een speklapje. Maar wist je dat zuurkool ook super goed combineert met vis? Zuurkool en gerookte zalm zijn echt een perfecte match, helemaal op deze lekkere, lichte flammkuchen.
Voor de gerookte zalm geldt hetzelfde als voor de zuurkool: die kun je direct uit de verpakking gebruiken. Lekker makkelijk en snel!
Flammkuchen recepten
Ben jij ook zo dol op flammkuchen en wil je na deze zuurkoolflammkuchen nog een lekker recept proberen? Bekijk dan ook eens de onderstaande recepten voor wat extra inspiratie:
![pizza flammkuchen](https://www.studiokook.nl/wp-content/uploads/2023/10/Pizza-flammkuchen-1.1-Demi-Hageman-StudioKOOK.nl_-150x150.jpg)
![](https://www.studiokook.nl/wp-content/uploads/2023/06/IMG_20230622_204104-150x150.jpg)
![flammkuchen met Hollandse garnalen](https://www.studiokook.nl/wp-content/uploads/2022/05/Flammkuchen-met-Hollandse-garnalen-1.1-Demi-Hageman-StudioKOOK.nl_-150x150.jpg)
![flammkuchen met zuurkool](https://www.studiokook.nl/wp-content/uploads/2024/06/Flammkuchen-met-zuurkool-1.1-Demi-Hageman-StudioKOOK.nl_-300x300.jpg)
Flammkuchen met zuurkool en gerookte zalm
Ingrediënten
- 1 rol flammkuchendeeg
- 100 gram gerookte zalm
- 3 bosui
- 120 gram zuurkool (uitgelekt)
- 100 gram crème fraîche
- 100 gram geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het flammkuchendeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met de crème fraîche, maar laat ongeveer een centimeter aan de randen vrij.
- Snijd de bosui in dunne ringen en de zalm in reepjes. Verdeel de bosui, de gerookte zalm en de zuurkool over de flammkuchen. Dek het geheel af met geraspte kaas en bak de flammkuchen 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer direct. Eet smakelijk!