ik ga naar huis en ik neem mee

Ik ga naar huis en ik neem mee… #1: Biltong, een jurkje en duizenden foto’s uit Zuid-Afrika

De zomervakantie is voorbij en helaas zijn de zonnigste dagen in Nederland ook voorbij gevlogen. Om het vakantiegevoel nog wat langer vast te houden vind je op StudioKOOK de komende weken elke vrijdag de mooiste vakantieverhalen van bloggers gebaseerd op hun souvenirs. Welke typische souvenirs worden trouw mee naar huis gebracht na een heerlijk verblijf in het buitenland? Je leest het in de tijdelijke zomerrubriek ‘Ik ga naar huis en ik neem mee…‘ op StudioKOOK!
In de eerste editie vertelt Judith van My Foodblog over b
iltong, jurkje en duizenden foto’s uit Zuid-Afrika en Mauritius. 


Hi allemaal! Ik ben Judith van myfoodblog.nl. Ik ben 31 jaar en woon met mijn man aan de rand van Utrecht. Op myfoodblog.nl schrijf ik over lekkere, toegankelijke en gezonde recepten én over hotspots in binnen-en buitenland. Ik ben dan ook naast goed eten, dol op reizen. Het was lastig om een reis te kiezen, omdat er zo veel mooie reizen waren met bijzondere souvenirs. Bijvoorbeeld de reis naar Marrakesh die me veel kruiden en mijn favoriete schoenen opleverden. Toch koos is voor een andere. Vorig jaar stonden er 2 mooie reizen op het programma: Ontario (Canada) & New York en Zuid-Afrika & Mauritius, onze huwelijksreis.

 

Biltong, jurkje en duizenden foto’s

Beide reizen waren erg mooi, maar in tegenstelling tot Amerika en Canada, waren we nog nooit in Zuid-Afrika of Mauritius geweest. Zuid-Afrika is zo onbeschrijfelijk mooi. Deze reis staat sowieso in onze top 3 reizen en is misschien zelfs wel de mooiste reis die we ooit maakten.

De duizenden foto’s die we maakten zijn dan ook de allermooiste en beste souvenir van de reis. We hebben naderhand een fotoboek gemaakt en een aantal foto’s uitgeprint en uitvergroot. De natuur is zo ontzettend fotogeniek daar dat je gewoon niet weet waar je moet kijken. Overal is wel een knap fotomoment.

Wat Zuid-Afrika bijzonder maakt, is dat het naast ontzettende prachtige natuur ook een zeer rijke geschiedenis en cultuur heeft. Dat is te merken in het eten, met allerlei invloeden. Europese invloeden, traditioneel Afrikaanse invloeden, maar ook Indiase elementen. Zo is de bobotie echt een mengelmoes van allerlei (eet)culturen. Je kunt natuurlijk niet Zuid-Afrika verlaten, zonder ‘biltong’ te hebben geproefd. Biltong is gedroogd vlees. Dat is vaak rundvlees, maar kan ook koedoe of een ander stuk vlees zijn. Het is een beetje vergelijkbaar met ‘beef jerky’, maar dan veel natuurlijker. Uiteraard hebben we een zakje meegenomen voor thuis. We hebben het zakje met zorg opengemaakt en bewaard tot een speciaal moment.

Het derde souvenir van de vakantie, is er één uit Mauritius. Op Mauritius kwamen we tot rust van de reis die we door Zuid-Afrika maakten. We legden daar namelijk 3.000 km af in minder dan 3 weken en dat was soms best pittig als je nagaat dat een deel ook gravelpaden waren. Op Mauritius was het dus vooral strand en een beetje sport. Zo hebben we een paar keer getennist en gewakeboard. In het winkelcentrum in de buurt van ons resort, kocht ik een jurkje. Ondanks dat alles in Mauritius erg duur is, kon ik dit jurkje voor een heel zacht prijsje kopen. Nog steeds draag ik de jurk graag, omdat ik hem mooi vindt en hij zit lekker. Maar ook omdat ik elke keer denk aan Mauritius als ik hem aan heb.

 

Bedankt Judith, voor jouw deelname aan de rubriek ‘Ik ga naar huis en ik nee mee…’! Meer lezen over typische vakantiesouvenirs van bloggers? Alle artikelen in deze rubriek vind je hier

1 reactie op “Ik ga naar huis en ik neem mee… #1: Biltong, een jurkje en duizenden foto’s uit Zuid-Afrika”

  1. Pingback: Ik ga naar huis en ik neem mee... #9 alle edities (2018) - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.