Tracks to Tasty

Ik ga naar huis en ik neem mee… #2: De Chinese taal, pad-thai en een wereldbol

De zomervakantie is voorbij en helaas zijn de zonnigste dagen in Nederland ook voorbij gevlogen. Om het vakantiegevoel nog wat langer vast te houden vind je op StudioKOOK de komende weken elke vrijdag de mooiste vakantieverhalen van bloggers gebaseerd op hun souvenirs. Welke typische souvenirs worden trouw mee naar huis gebracht na een heerlijk verblijf in het buitenland? Je leest het in de tijdelijke zomerrubriek ‘Ik ga naar huis en ik neem mee…‘ op StudioKOOK!
In de tweede editie vertelt Yanine van Tracks to Tasty over de souvenirs die zij meebracht en tot welk zelfinzicht die leidden. 


Al op jonge leeftijd was ik geïnteresseerd in China en wilde ik graag de Chinese taal leren. Na enkele keren als toerist in China te zijn geweest wilde ik ook graag voor een langere periode gaan om zo het dagelijks leven te kunnen ervaren.  Na mijn afstuderen verhuisde ik naar Xiamen en volgde ik een taalprogramma aan de universiteit. Het was een jaar met veel bijzondere ervaringen tijdens het reizen,  door China, de Filipijnen en tot slot  Noord-Thailand en Laos maar juist ook in het gewone dagelijkse leven. Halverwege juli vloog ik, met een tussenstop in Singapore, terug naar Nederland.

 

Een t-shirt met een bord pad-thai

Het eerste souvenir komt uit China. Geen tastbaar souvenir maar voor mij wel heel waardevol is de Chinese taalvaardigheid die ik het afgelopen jaar heb opgedaan. Chinees is een erg moeilijke taal, vooral de vele karakters vind ik moeilijk te onthouden. Voor mijn gevoel ben ik lang niet zo ver gekomen in een jaar als ik gewild had en dat levert vaak frustratie op. Echter, nu ik weer in Nederland ben  en ik via de Wechat, de Chinese whatsapp, toch met mijn contacten daar kan blijven communiceren door karakters te typen en ook begrijp wat zij mij te vertellen hebben maakt dat me toch wel blij.

Op de eerste avond in Bangkok was ik al verrast door het heerlijke eten in Thailand waarbij er ook zoveel vegetarische opties zijn. Hieraan is dan ook mijn tweede souvenir verbonden. Die avond at ik een pad-thai en er volgden nog vele pad-thais. De pad-thai is voor mij iets dat echt bij Thailand hoort. Daarom liet ik een t-shirt maken door een kunstenaar met daarop een getekende afbeelding van een bord pad-thai dat ik eerder in Bangkok gegeten had. In Chiangmai deden we ook een heel leerzame kookcursus waar ik mijn eerste eigen pad-thai bereidde. Inmiddels heb ik thuis al een paar keer Thais gekookt, nog niet eens een pad-thai maar wel vegetarische curry’s. De inspiratie om meer Thais te koken heb ik zeker mee genomen naar huis en zal ik ook met jullie delen de komende tijd op mijn blog.

 

Tracks to Tasty

 

Op weg van Laos naar Amsterdam maakten we een tussenstop van een paar uur in Singapore. Op het vliegveld kocht ik mijn derde souvenir, een bedel in de vorm van een wereldbol voor mijn Pandora armband. Omdat ik dit jaar zoveel heb meegemaakt wilde ik graag een tastbaar aandenken aan dit jaar kopen. Deze wereldbol verwijst naar het afgelopen jaar in  Azië  en naar de reizen die ik de komende jaren nog hoop te maken. Daarnaast staat deze wereldbol symbool voor mijn identiteit. Ik wist al dat ik niet bij één land hoor maar dit jaar ben ik mij steeds meer gaan realiseren dat dat ook niet nodig is. Ik ben Chinees maar opgegroeid in Nederland, soms tussen twee culturen in,  en dat maakt mij eigenlijk een wereldburger, één die heel veel zin heeft om ook de rest van de wereld nog te ontdekken.

 

Bedankt Yanine, voor jouw deelname aan de rubriek ‘Ik ga naar huis en ik nee mee…’! Meer lezen over vakantiesouvenirs van bloggers? Alle artikelen in deze rubriek vind je hier

1 reactie op “Ik ga naar huis en ik neem mee… #2: De Chinese taal, pad-thai en een wereldbol”

  1. Pingback: Ik ga naar huis en ik neem mee... #9 alle edities (2018) - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.