loempia's met bami of nasi

Koken met restjes: loempia’s met bami of nasi

Bij de borrel • 40 minuten

 

In de rubriek ‘Koken met restjes‘ vind je laagdrempelige en eenvoudige recepten om te koken met restjes. Deze recepten maken het makkelijker om minder voeding te verspillen en om creatief en gevarieerd te koken met wat je in huis hebt. In dit recept wordt er gekookt met restjes nasi of bami.Ingrediënten (10 loempia’s)

1 à 2 opscheplepels restjes bami of nasi
10 vellen filodeeg (1 pakja à 225 gram)
olie
eventueel: sesamzaadjes

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal het filodeeg uit de vriezer. Dit ontdooid over het algemeen binnen 5 tot 10 minuten. Filodeeg wil je snel verwerken omdat het ook snel scheurt. Gebruik het filodeeg zo koud mogelijk, maar zorg wel dat het niet meer bevroren is.

Leg het filodeeg voor je in een ruit. Schep een eetlepel bami of nasi onderin op het deeg ongeveer 5 cm van de punt af. Vouw de punt over de bami of nasi en rol een stukje op. Vouw de linker en rechter punt over de vulling en rol nu verder op. Herhaal dit met de rest van het deeg en de rest van de restjes bami of nasi.

Leg de loempia’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met wat olie. Strooi er eventueel nog wat sesamzaadjes over en bak de loempia’s met de bami of nasi 20 minuten in de voorverwarmde oven. Keer de loempia’s tussentijds om zodat ze aan beide kanten goudbruin worden.

 

loempia's met bami of nasi

 

Variatietips

Dit recept is perfect om het laatste beetje bami of die ene opscheplepel nasi te verwerken in een heerlijk, nieuw gerecht. Heb je geen bami of nasi over, maar wil je deze loempia’s toch maken? Ook bijvoorbeeld restjes quinoa- of couscous(salade) of een restjes van een gerecht met mihoen zijn geschikt voor dit recept.

Heb je helemaal geen restjes over? Kleine pakketjes rijstmie die alleen maar hoeft te wellen zijn ideaal voor dit recept! Voeg wat (restjes) groenten, vlees en/of vis toe en de rest spreekt voor zich. Voor Easy Daily Food schreef ik al eens een lekker recept voor loempia’s uit de oven. Misschien vind je dat ook lekker!

De oven is een lichte en minder vette manier om deze loempia’s met bami of nasi te maken, maar ze zijn ook geschikt om te frituren! Je kunt hiervoor een frituurpan gebruiken of de loempia’s bakken in een ruime laag olie. Gebruik hiervoor een ruime pan en verwarm de olie. Houd een stukje brood in de olie om te kijken of deze warm genoeg is. Ontstaan belletjes? Dan kunnen je loempia’s de pan in. Frituur de loempia’s een aantal minuten en keer tussentijds.

 

Misschien vind je dit ook lekker