Italiaanse tosti met sardientjes en tomatentapenade

Italiaanse tosti met sardientjes en tomatentapenade

Ga lekker op de Italiaanse tour met dit recept voor tosti met sardientjes en tomatentapenade. Met deze Italiaanse tosti waan je je Italië. Gebruik een lekker soort brood en bestrijk deze royaal met tomatentapenade, aangevuld met een zelfgemaakte romige salade van sardientjes en natuurlijk lekker veel kaas.Italiaanse tosti met sardientjes

Ben jij ook zo dol op tosti’s? Voor mij is het de ideale lunch. Een rijkelijk belegde sandwich met gesmolten kaas, die ik dan natuurlijk maar al te graag aankleed met allerlei extra ingrediënten. In dit recept ga ik lekker op de Italiaanse tour en gebruik ik tomatentapenade tussen de tosti. Wist je dat dit echt super lekker is?

Daarnaast maak ik een salade van sardientjes. Gewoon, sardientjes uit blik met wat mayonaise en kruiden. Ik vind het lekker om ook nog wat kappertjes toe te voegen, dit maakt het lekker fris. Vergeet de kaas niet, heerlijke gesmolten kaas…. Mmmm! Een tosti kan daar natuurlijk niet zonder. Wees dus niet te zuinig met de kaas.


Pantosti of in het tosti-apparaat

Na het beleggen komt natuurlijk het grillen! Alle ingrediënten komen lekker samen en de kaas smelt natuurlijk tussen je broodje… En laten de krokante buitenkant niet vergeten. Zo lekker! Of je deze tosti nu in de pan maakt of in het tosti-apparaat, deze Italiaanse tosti met tomatentapenade en sardientjes moet je geproefd hebben. Ik geef nog twee tips voor het grillen van de perfecte tosti:

 • Pantosti. Een pantosti maak je door het brood te bakken in een pan. Gebruik hiervoor wat vetstof, het liefst boter. Hier wordt het brood lekker knapperig en bruin van. Zin een extra krokant en smaakvol broodje? Bestrijk de buitenkant met een klein beetje mayonaise en bak hier de tosti in.
 • Tosti uit het tosti-apparaat. Voor een tosti uit het tosti-apparaat heb je niet veel extra’s nodig. Gril het brood lekker krokant in het apparaat. ook voor deze methode geldt: zin in een krokant en bruin broodje? Besmeer met een beetje boter of mayonaise. Maak het tosti-apparaat hierna wel goed schoon.
Italiaanse tosti met sardientjes en tomatentapenade

Italiaanse tosti met sardientjes en tomatentapenade

Zin in een lekkere Italiaanse tosti met sardientjes? Ga dan voor dit recept met tomatentapenade en waan je in Italië!
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Italiaans
Porties 2 tosti’s

Ingrediënten
  

 • 4 sneetjes brood
 • 100 gram sardientjes (blik, uit laten lekken)
 • 2 eetlepels tomatentapenade
 • 2 grote plakken kaas
 • 1 eetlepel kappertjes
 • eetlepel mayonaise

En verder:

 • tosti-apparaat of grillpan

Instructies
 

 • Meng de sardientjes uit blik met de mayonaise en kappertjes en breng op smaak met peper en zout.
 • Bestrijk twee sneetjes brood met de smeuïge sardientjes. Bestrijk de andere twee sneetjes brood met tomatentapenade.
 • Bedek de smeuïge sardientjes met de kaas en leg hierop een sneetje brood met de tomatentapenade naar binnen.
 • Rooster de tosti's met sardientjes in het tosti-apparaat of grill ze in de pan. Serveer direct.
Trefwoord Makkelijk, Snel, Tosti

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating