Sardientjes-eiersalade: een super lekker recept voor zelfgemaakte eiersalade. Deze eiersalade maak je pittig met een beetje Srirachasaus. Zo lekker!
Sardientjes-eiersalade
Sardientjes en eieren zijn een lekkere combinatie. Door sardientjes toe te voegen aan een zelfgemaakte eiersalade verrijk je de eiersalade ontzettend. Zo maak je dus in een handomdraai een lekkere en voedzame salade voor op brood of bijvoorbeeld voor op een cracker.
Voor dit recept kun je sardientjes uit blik gebruiken. Een erg handig product om in huis te hebben. Sardientjes in blik kun je namelijk lang bewaren.
Voor het gebruik kun je de sardientjes controleren op de meeste grove graten. Deze kun je er eventueel uithalen.
Eiersalade recepten
Vind jij eiersalade ook zo leuk om te maken? Met zelfgemaakte eiersalade kun je volop variëren dus probeer vooral ook eens een van de onderstaande recepten:
Sardientjes-eiersalade met Srirachasaus
Ingrediënten
- 3 eieren (hardgekookt)
- 1 blikje sardientjes (à 120 gram)
- 2 eetlepels mayonaise
- 1½ eetlepels kappertjes
- 1 theelepel kappertjesvocht (of witte wijnazijn)
- 1 sjalot (of kleine rode ui)
- 2 theelepels Srirachasaus (of naar smaak)
Instructies
- Pel de hardgekookte eieren. Zorg dat ze voldoende zijn afgekoeld voor gebruik. Halveer de eieren en doe ze in een ruime schaal of kom.
- Haal de sardientjes uit het blikje en ontdoe zoveel mogelijk van de olie. Haal de grote graten er (eventueel) uit.
- Snipper intussen ook de sjalot fijn.
- Doe de sardientjes, samen met de mayonaise, de kappertjes, het kappertjesvocht, de fijngesnipperde sjalot en de Srirachasaus, bij de gekookte eieren en prak hier vervolgens een grove eiersalade van. Eet smakelijk!