sardientjes-eiersalade

Sardientjes-eiersalade met Srirachasaus

Sardientjes-eiersalade: een super lekker recept voor zelfgemaakte eiersalade. Deze eiersalade maak je pittig met een beetje Srirachasaus. Zo lekker!



Sardientjes-eiersalade

Sardientjes en eieren zijn een lekkere combinatie. Door sardientjes toe te voegen aan een zelfgemaakte eiersalade verrijk je de eiersalade ontzettend. Zo maak je dus in een handomdraai een lekkere en voedzame salade voor op brood of bijvoorbeeld voor op een cracker.

Voor dit recept kun je sardientjes uit blik gebruiken. Een erg handig product om in huis te hebben. Sardientjes in blik kun je namelijk lang bewaren.

Voor het gebruik kun je de sardientjes controleren op de meeste grove graten. Deze kun je er eventueel uithalen.


Eiersalade recepten

Vind jij eiersalade ook zo leuk om te maken? Met zelfgemaakte eiersalade kun je volop variëren dus probeer vooral ook eens een van de onderstaande recepten:

Chili olie eiersalade
Super lekkere chili olie eiersalade. Een heerlijke zelfgemaakte eiersalade met lao gan ma, crispy chili olie. Lekkker met toast.
Bekijk het recept
chili olie eiersalade
Tonijn-eiersalade met olijven en kappertjes
Tonijn-eiersalade, echt een heerlijke zelfgemaakte eiersalade met tonijn. Een top combinatie! Om het geheel op smaak te brengen voeg je lekker wat fijngesneden olijven en kappertjes toe. Super lekker!
Bekijk het recept
tonijn-eiersalade
Honing-mosterd eiersalade
Heerlijke honing-mosterd eiersalade met maar 4 ingrediënten. Lekker bij de borrel, bij de barbecue, tijdens een high tea of picknick.
Bekijk het recept
honing-mosterd eiersalade
sardientjes-eiersalade

Sardientjes-eiersalade met Srirachasaus

Super smaakvolle sardientjes-eiersalade. Lekker, zelfgemaakt en voedzaam. Gebruik 'm op brood of op een cracker.
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 eieren (hardgekookt)
  • 1 blikje sardientjes (à 120 gram)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • eetlepels kappertjes
  • 1 theelepel kappertjesvocht (of witte wijnazijn)
  • 1 sjalot (of kleine rode ui)
  • 2 theelepels Srirachasaus (of naar smaak)

Instructies
 

  • Pel de hardgekookte eieren. Zorg dat ze voldoende zijn afgekoeld voor gebruik. Halveer de eieren en doe ze in een ruime schaal of kom.
  • Haal de sardientjes uit het blikje en ontdoe zoveel mogelijk van de olie. Haal de grote graten er (eventueel) uit.
  • Snipper intussen ook de sjalot fijn.
  • Doe de sardientjes, samen met de mayonaise, de kappertjes, het kappertjesvocht, de fijngesnipperde sjalot en de Srirachasaus, bij de gekookte eieren en prak hier vervolgens een grove eiersalade van. Eet smakelijk!

Notities

Je kunt deze sardientjes-eiersalade 3 dagen in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast.
Trefwoord Glutenvrij, Makkelijk, Snel, Vis

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating