eend bakken

Eend bakken – zo bak je de perfecte eendenborst!

Eend bakken is makkelijker dan je denkt. Met het juiste recept, een goed stukje eendenborstfilet en een beetje geduld bak jij de perfecte eendenborst! Een mooi gerecht om de show mee te stelen tijdens een uitgebreid diner bijvoorbeeld!Eend bakken

Eendenborstfilet, een stukje vlees wat je misschien niet elke dag eet. Maar, laat je hier niet door misleiden en duik de keuken in met dit recept om zelf een stukje eendenborst te bakken. Eend bakken is niet moeilijk en met dit recept heb je gegarandeerd succes.

Ter voorbereiding zorg je ervoor dat de eend alvast op kamertemperatuur kan komen. Leg ‘m 1 of 2 uur voor de bereiding alvast op de aanrecht. Zo kan de eend gelijkmatiger garen tijdens het bakken.


Eendenborst serveren

Als de eendenborstfilet gebakken is, kun je ‘m serveren. Kies een lekkere saus. Mijn favoriet is portsaus. Deze raad is dus echt aan om erbij te maken. Het recept vind je hier:

Portsaus zelf maken
Portsaus is zo lekker bij bijvoorbeeld vlees of gebakken paddenstoelen. Met dit portsaus recept maak je het in een handomdraai helemaal zelf!
Bekijk het recept
portsaus zelf maken

Je kunt per persoon één hele eendenborst serveren. Ontzettend lekker natuurlijk! Met een lekker aardappelbijgerecht, die heerlijke portsaus en wat groenten heb je in een handomdraai een volwaardige maaltijd.

Eendenborst kun je ook in mooie, dunne plakjes snijden. Trancheren heet dat. De dunne plakjes eend leg je vervolgens op een mooie serveerschaal. Kleed de gebakken eend aan met wat verse kruiden, zoals tijm, eventueel een saus (of serveer de saus apart) en rood fruit, zoals vijgen (een heerlijke combinatie met eend!). Zo maak je van deze gebakken eendenborstfilet een waar spektakelstuk!

eend bakken

Eend bakken

Eend bakken is makkelijker dan je denkt. Met het juiste recept, een goed stukje eendenborstfilet en een beetje geduld bak jij de perfecte eendenborst!
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 2 filets

Ingrediënten
  

  • 2 eendenborstfilets (kamertemperatuur)
  • boter en/of olie

Instructies
 

  • Neem een koekenpan waar de twee eendenborstfilets precies in passen. Verwarm hierin wat boter en olie.
  • Leg de eendenborstfilets met een vetkant naar beneden in de pan. De vetkant kun je herkennen aan de lichtere kleur. Het is een (dun) laagje op het donkerroze eendenvlees.
  • Laat de eendenborst zo 4 minuten op middelhoog vuur bakken. Draai de eendenborstfilets hierna om en bak nog 4 minuten op de andere kant. Zet het vuur hierna lager en laat nog ongeveer 3 tot 4 minuten rustig garen. Zorg dat dek kerntemperatuur in ieder geval 55 graden is.
  • Haal de eendenborstfilet uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie. Laat de gebakken eend zo nog 3 tot 5 minuten rusten. Serveer de eend daarna op een manier naar keuze. Eet smakelijk!
Trefwoord 20 minuten, Kerst, Kooktechniek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating