bladerdeegkoekjes met kaas en tomatentapenade

Bladerdeegkoekjes met kaas en tomatentapenade

Bladerdeegkoekjes met kaas en tomatentapenade, klinkt dat niet fantastisch lekker? Deze hartige kaaskoekjes zijn super makkelijk om te maken met slechts een handvol ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Perfect als makkelijk borrelhapje bijvoorbeeld.



Bladerdeegkoekjes

Bladerdeegkoekjes zijn super makkelijk om te maken. Je kunt hiervoor kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken. Het deeg kun je vullen met allerlei lekkere ingrediënten, zoals, kaas, vlees of vis, spinazie, lekkere spreads… Goede voorbeelden van hartige bladerdeegkoekjes zijn deze kaasvlinders en deze spinazie-kaaskoekjes. Zoals je ziet zijn dit, net als deze bladerdeegkoekjes met kaas en tomatentapenade, hartige koekjes. Een lekker borrelhapje dus!


Bladerdeegkoekjes met kaas en tomatentapenade

Voor deze hartige koekjes gebruik je dus bladerdeeg als basis. Ik vind zelf een grote lap bladerdeeg op rol, uit het koelversschap, het makkelijkst voor dit recept. Maar, je kunt ook diepvries bladerdeeg gebruiken. Je kunt dan of kleine koekjes maken, met één velletje bladerdeeg, of plak meerde bladerdeegvelletjes aan elkaar en creëer zo zelf een grote lap bladerdeeg.

Het bladerdeeg bestrijk je met de tomatentapenade. Vervolgens bestrooi je het geheel met geraspte kaas. Je kunt een zakjes geraspte kaas kopen of zelf kaas raspen die je in huis hebt… Dat maakt voor dit recept niet uit. Kies ook vooral welke kaas jij het lekkerst vindt, bijvoorbeeld jonge kaas, oude kaas of een lekkere cheddar kaas.


Bladerdeegkoekjes maken

Na het bestrijken van het deeg met de vulling, rol je het deeg op. Rol het deeg zo strak mogelijk op en druk het uiteinde even goed aan, voor zover dat lukt. Je hebt nu een lange rol bladerdeeg. Deze rol kun je perfect in plakjes snijden. Als je de plakjes vervolgens op hun kant legt, zodat je in de snijkant kijkt, kun je deze plakjes vervolgens, afbakken als koekjes.

Het leuke aan op deze manier koekjes maken is dat je een mooie spiraalvorm krijgt in de koekjes. Je ziet de laagjes deeg en de laagjes vulling in een spiraalvorm. Deze blijft zichtbaar na het bakken.

bladerdeegkoekjes met kaas en tomatentapenade

Bladerdeegkoekjes met kaas en tomatentapenade

Bladerdeegkoekjes met kaas en tomatentapenade, klinkt dat niet fantastisch lekker? Deze hartige kaaskoekjes zijn super makkelijk om te maken.
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 20 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Hollands, Italiaans
Porties 20 stuks

Ingrediënten
  

  • 1 stuks bladerdeeg op rol
  • 100 gram geraspte kaas
  • 100 gram tomatentapenade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit en leg in de breedte voor je neer. Bestrijk het deeg met de tomatentapenade maar laat de laatste 2 centimeter leeg, zonder tapenade. Verdeel vervolgens ⅔ van de geraspte kaas over de tomatentapenade.
  • Rol het deeg vervolgens strak op, vanaf de onderkant naar boven. Bestrijk de strook van het deeg dat je leeg hebt gelaten, met een beetje water en druk de rol vervolgens goed dicht. Leg de rol met de naad naar onder.
  • Snijd het opgerolde deeg in 2 plakjes en leg de plakjes met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Je ziet nu een spiraalvorm. Bak de bladerdeegkoekjes 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt de koekjes zowel warm als koud eten. Eet smakelijk!
Trefwoord 3 ingrediënten, Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating