Dol op kipsaté? Probeer dan deze heerlijke kipsaté burger eens! Een lekkere krokante kipburger met frisse groenten en satésaus op een hamburgerbroodje. Echt comfort food!
Kipsaté burger
Ik ben dol op burgers. Hamburgers, vega burgers, kipburgers… Ik lust het allemaal! Jij ook? Voor dit recept combineerde ik een krokante kipburger met al het lekkere van kipsaté. Een fantastisch lekkere combinatie! Een lekker hamburgerbroodje belegd met frisse groenten zoals komkommer, sla en tomaat. Daarop die lekkere krokant gebakken kipburger. Afgemaakt met lekker wat satésaus. Mmm! Voeg eventueel nog wat gebakken uitjes of bosui toe als laatste en je snelle maaltijd is klaar. Deze kipsaté burger moet je geproefd hebben!
Lekker snel of alles zelf gemaakt
Dit recept is ideaal als snelle avondmaaltijd. Vul het eventueel aan met een lekkere salade en je avondmaaltijd is klaar. Handig aan dit recept voor kipsaté burger is dat je het zo moeilijk of makkelijk maakt als je zelf wil. Wie snel klaar wil zijn, koopt de kipburgers gewoon in de supermarkt en kies vooral ook de satésaus die jij het lekkerst vindt.
Sta jij ook graag wat langer in de keuken? Je kunt de kipburger ook zelf maken door een stukje kipschnitzel (platgeslagen kipfilet) te paneren. Ook die satésaus kun je natuurlijk zelf maken. Het recept daarvoor link ik onder deze alinea. Ook zin om te bakken? De broodjes kun je natuurlijk ook zelf bakken of zelf kopen.
Vegetarische kipburger
Eet jij liever vegetarisch? Geen probleem! Kies je favoriete vegetarische schnitzel en vervang hiermee de kipburger. De rest van het recept blijft gewoon hetzelfde, maar het resultaat is lekker vegetarisch. Zo geniet je ook zonder vlees van deze heerlijke kipsaté burger!
Kipsaté burger met satésaus, tomaat en komkommer
Ingrediënten
- 4 hamburgerbroodjes
- 4 kipburgers
- 8 grote bladeren sla, kropsla (ongeveer een halve krop)
- 2 tomaten
- ½ komkommer
- 4 eetlepels satésaus
- fijngesneden bosui of gebakken uitjes (optioneel)
Instructies
- Halveer de hamburgerbroodjes en rooster deze eventueel zodat de binnenkant lekker krokant wordt. Je kunt ze roosteren in de oven (grillstand, met de gesneden kant naar boven) of even bakken in een droge koekenpan (met de gesneden kant naar beneden).
- Verwarm een koekenpan met wat vetstof en bak hierin de kipburgers krokant.
- Was intussen de groenten. Snijd de bladeren sla uit de krop. Snijd de tomaat en de komkommer in plakjes.
- Verwarm intussen de satésaus.
- Leg de onderste helft van de hamburgerbroodjes op een bord. Beleg deze met twee blaadjes sla. Leg hierop de komkommer en de tomaat. Leg hierop een gebakken kipburger en maak het af met lekker wat satésaus. Voeg eventueel nog wat fijngesneden bosui of wat gebakken uitjes toe. Dek de burger af met de bovenkant van de hamburgerbroodjes en je kipsaté burger is klaar!