De nasischotel is klaar, de kipsaté’tjes liggen net op de grill of je had net zo’n zin in een patatje oorlog (zelfgemaakt), is de pindasaus op. Ken je dat? Wat een pech, maar niet met dit recept om pindasaus van pindakaas te maken! Met dit makkelijke recept laat ik je zien hoe je in een handomdraai zonder pakjes en zakjes snel zelf pindasaus kunt maken.
Pindasaus van pindakaas maken
Pindasaus is in allerlei varianten te koop in de supermarkt. Aanmaakpoeders, magnetronversies of pasta’s om zelf aan te maken. Maar, de lekkerste pindasaus maak je helemaal zelf omdat je hem volledig naar eigen smaak kunt aanpassen. Het begint al bij de pindakaas. Kies een pindakaas die lekker vind, ook gewoon voor op brood. Met of zonder nootjes maakt niet uit. De pindakaas doe je in een steelpannetje samen met room, water, of kokosmelk en breng je rustig aan de kook. Laat het vuur lekker laag, want dit is een relaxed recept. Wanneer de zelfgemaakte pindasaus begint te pruttelen, laat je het geheel rustig door koken terwijl je blijft roeren. Laat de pindasaus indikken tot de gewenste dikte. Alles wat je nu nog hoeft te doen, is het geheel op smaak brengen met wat sambal voor wat pit en wat sojasaus of ketjap. Klaar is kees! Laat die kipsaté maar komen!
Met deze recepten combineer je zelfgemaakte pindasaus
Met dit eenvoudige recept zet je zelfgemaakte pindasaus natuurlijk een paar keer per week op tafel. Varieer lekker met gerechten en laat je inspireren door deze recepten:
- Bami met zalm en broccoli. Bami is al heerlijk op zich, maar combineer gerust met wat frisse plakjes komkommer, kroepoek en natuurlijk pindasaus.
- Snelle wok met kip en peultjes. Een wokgerecht leent zich natuurlijk uitstekend voor wat pindasaus on the side.
- Falafelspiesjes van de BBQ. Wat mag er echt nooit ontbreken tijdens de BBQ? Natuurlijk. Pindasaus.
- Sodabrood (zonder gist), basisrecept. Pindasaus bij een gerecht? Stiekem dip jij in je zelfgemaakte pindasaus ook gewoon lekker een stuk zelfgebakken brood. Heerlijk!
- Oosterse rijstsalade met een gemarineerd ei. Voeg wat extra’s toe aan deze rijstschotel en serveer en zelfgemaakte pindasaus bij.
Pindasaus van pindakaas maken
Ingrediënten
- 200 ml water (of melk of kokosmelk)
- 4 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel sambal
Instructies
- Doe de pindakaas en het water, melk of kokosmelk in een pannetje en verwarm dit op laag vuur. Breng het aan de kook terwijl je rustig blijft roeren. Laat de pindasaus langzaam indikken tot de gewenste dikte.
- Zet het vuur uit en voeg de ketjap en sambal toe aan de pindasaus. Serveer de pindasaus direct.
Erg leuk en makkelijk om te maken
Hi Elise! Bedankt voor je reactie. Ik ben blij te horen dat het recept in smaak gevallen is!
Shit/ Pindasaus vergeten te kopen!
Mááárrr
“Studio Kook” presenteert een supergemakkelijk recept.
Hartelijk dank
Dag Kiki! Wat fijn om te horen dat het recept zo in de smaakt valt. Bedankt voor je reactie!
Dacht ik ook shittt vergeten zie ik hier makkelijk recept thxsss
Hi Diana! Fijn om te horen dat het recept in de smaak valt!
Groetjes, Demi
Heerlijk en makkelijk om zo even te maken. De volgende keer doe ik wat minder sambal
En beetje van jezelf.; evt sojamelk ,trassi.. ; )
Dank je wel,super makkelijk recept en smaakt prima
Goed om te horen dat het recept in de smaak is gevallen!
Lekker en makkelijk, natuurlijk nu net geen sambal in huis: ik heb een halve theelepel harissa toegevoegd voor een beetje pit. (En volle melk als basis)
Goed om te horen dat het recept in de smaak gevallen is!
Heerlijk, wat een super lekkere pindasaus.
Wat fijn om te horen! Bedankt voor je reactie!
Bedankt voor dit recept. Makkelijk en lekker. Ik heb de sambal (omdat ik die niet op voorraad had) vervangen door chilisaus. En werkelijk ook erg lekker.
Wat fijn om te horen dat het recept in de smaak is gevallen! Bedankt voor je reactie!
Lekker ik heb 100 ml water en 100 ml halfvolle melk gebruikt en beetje worcestersaus ipv sambal. Echt heel lekker!
HI Stephanie! Leuk om te horen dat het recept in de smaak is gevallen!
Groetjes, Demi