Deze cheesesteak kip sandwich is een lekkere en makkelijke variant op de bekende Philly Cheesesteak. Dit recept maak je met gebakken kip, gebakken paprika en gesmolten kaas. Alsof dat nog niet lekker genoeg is, maak je ‘m af met lekkere toppings. Perfect als lunch!
Philly cheesesteak met kip
De Philly cheesesteak, maar dan met kip. Super lekker en makkelijk! Een Philly cheesesteak maak je met biefstuk en gesmolten kaas op een lang broodje. Een echte klassieker! Voor dit recept maak je dit lekkere broodje niet met biefstuk, maar met kip.
Cheesesteak kip sandwich
Voor deze cheesesteak kip sandwich bak je kippendijen met een beetje peper, zout en paprikapoeder. Houd je van pit? Dan kun je ook nog wat chilipoeder of cayennepeper, naar smaak, toevoegen. Snijd de gebakken kipdijfilet in reepjes en beleg hiermee een lang broodje. Ik gebruik een pistolet of een deel van een stokbrood.
Verdeel over de kip wat geraspte kaas. Ik vind het lekker om een combinatie te gebruiken van jonge kaas of mozzarella en cheddarkaas. Maar kies vooral een kaas die je lekker vindt en die goed smelt.
Laat de kaas smelten in de oven, maar de cheesesteak af met lekkere toppings zoals zoetzure rode ui, verse peterselie en verse chilipeper en je kip sandwich is klaar!
Broodje kip
Valt dit lekkere broodje kip in de smaak en heb je zin in meer recepten voor kip op een broodje? Probeer dan ook de onderstaande recepten eens:
- Broodje pulled chicken – briochebrood, pulled chicken, barbecuesaus, zoetzure rode ui
- Kipsaté burger met satésaus, tomaat en komkommer
- Ketchup-kipburger

Cheesesteak kip sandwich met paprika
Ingrediënten
- 2 kipdijfilets
- 2 pistoletjes
- ½ rode paprika
- ½ groene paprika
- 1 theelepel paprikapoeder
- peper en zout
- 2 handjes geraspte kaas
Toppings:
- ingelegde rode ui
- verse peterselie, fijngesneden
- verse chilipeper, fijngesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de grillstand hierbij aan.
- Bestrooi de kipdijfilet met paprikapoeder, peper en zout en bak deze goudbruin en gaar. Snijd de kip hierna in reepjes.
- Snijd de rode en de groene paprika in reepjes en bak deze 3 tot 5 minuten op hoog vuur. Dit kan tegelijk met kip, maar deze stappen kun je ook achter elkaar uitvoeren.
- Snijd de pistoletjes in en vouw ze goed open. Verdeel de paprikareepjes en de kipreepjes over het pistoletje. Bestrooi vervolgens met geraspte kaas en doe ze 5 minuten in de voorverwarmde oven met grillstand totdat de kaas gesmolten is.
- Verdeel de toppings, zoetzure of ingelegde rode ui, verse peterselie en verse chilipeper over cheesesteak kip sandwiches en serveer direct. Eet smakelijk!





