koffiemousse

Koffiemousse met slagroom en een kletskop

Koffiemousse met slagroom en een kletskop, klinkt dat niet heerlijk? Ik kan je vertellen: dat is het ook! Dit dessert is een echte showstopper en helemaal niet moeilijk om te maken! De heerlijke koffiemousse maak je snel, makkelijk en het is goed voor te bereiden. Maak het geheel af met slagroom en een lekkere kletskop en je spektakel dessert is klaar!Koffiemousse met slagroom en een kletskop

Koffiemousse, een heerlijke mousse op basis van mascarpone met een subtiele mokka-achtige koffiesmaak. Deze ietwat bittere mousse wordt perfect uitgebalanceerd door de luchtige slagroom en karamelachtige van de kletskop. Met dit toetje op het menu zou je bijna het voor- en hoofdgerecht overslaan! Ik maak kleine toetjes van deze koffiemousse, net genoeg om de maaltijd af te sluiten en niet te veel om misselijk van tafel te gaan. Voor mij de perfecte balans. Maar, serveer deze koffiemousse zoals je wil. Varieer gerust in portiegrootte.


Maak het een dag van te voren

Een mousse is niet moeilijk om te maken. Wat het nog makkelijker maakt, is dat het het uitgelezen toetje is om voor te bereiden. Een mousse heeft namelijk tijd nodig om op te stijven. Een paar uurtjes is al voldoende, maar gun jezelf de rust en maak deze koffiemousse gewoon een dag van te voren! Vul de glaasjes met een mousse, gebruik een kleine lepel of een spuitzak, en zet de glaasjes afgedekt in de koelkast. Op deze manier heb je er op het moment van serveren weinig werk aan. De slagroom erop en zo’n lekkere kletskop erin en je bent klaar.

koffiemousse

Koffiemousse met slagroom en een kletskop

Een heerlijke mousse op basis van mascarpone en koffie. Een uitgebalanceerde smaak door de bitterachtige koffie, luchtige slagroom en zoete kletskop.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 20 min
Opstijven 1 uur 30 min
Gang Dessert
Keuken Hollands
Porties 6 glazen

Ingrediënten
  

Voor de koffiemousse

 • 250 ml slagroom (vloeibaar)
 • 4 eetlepels suiker
 • 250 gram mascarpone
 • 4 theelepels oploskoffie
 • 3 eetlepels heet water

Voor erbij

 • slagroom
 • 6 kletskoppen (ongeveer, gebroken in grove stukken)

En verder

 • 6 amuseglaasjes

Instructies
 

 • Maak de koffiemousse. Klop de slagroom stijf samen met de suiker. Voeg een grote lepel mascarpone toe en meng dit met de slagroom. In het begin zal dit lastiger gaan, dan kun je voor het gemak de elektrische handmixer gebruiken. Voeg vervolgens nog 2 of 3 keer een grote schep mascarpone toe en meng dit opnieuw met de slagroom. Gebruik bij voorkeur een spatel zodat je niet te veel lucht verliest. Maak intussen ook de koffie door de oploskoffie met het hete water te mengen. Voeg de koffie toe aan het slagroom-mascarponemengsel en meng het geheel goed door.
 • Vul de 6 amuseglaasjes met de koffiemousse. Je kunt eventueel een spuitzak gebruiken. Zet de amuseglaasjes met koffiemousse afgedekt in de koelkast om te laten opstijven, minimaal 1,5 uur.
 • Serveer de koffiemousse. Haal de koffiemousse uit de koelkast en spuit in elk glas een flinke toef slagroom. Zet in de slagroom een paar grove stukken van de kletskoppen. Serveer direct.
Trefwoord Kerst, Koken voor groepen, Makkelijk, Mousse, Snel

4 reacties op “Koffiemousse met slagroom en een kletskop”

  1. 5 sterren
   Dat kan zeker! Ik zou inderdaad een lekker sterk bakkie zetten zodat je niet meer dan 3 à 4 eetlepels koffie nodig hebt voor een goede koffiesmaak. Anders kan de mousse wat slapper worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating