geitenkaasmousse

Geitenkaasmousse met vijgen en een kletskop

Deze geitenkaasmousse is een heerlijke amuse. Perfect om een gezellig diner mee te openen. Ook leuk: serveer deze zachte mousse van geitenkaas bij de borrel! Dit hapje kun je namelijk op twee verschillende manieren serveren, maar op beide manier ziet dit gerecht er super feestelijk en luxe uit!



Geitenkaasmousse

Ben jij dol op geitenkaas? Dan is deze hartige mousse echt iets voor jou! Voor dit recept gebruik je een zachte geitenkaas. Deze klop je heerlijk luchtig met slagroom. Het resultaat: een lekkere luchtige mousse die heerlijke zacht is van smaak.

Deze geitenkaasmousse heeft een frisse en zachte smaak. Heerlijk om te combineren met zowel zoete, als hartige ingrediënten. Ik vind het lekker om het gerechtje een zoete touch te geven. Voeg daarom een kletskop toe, deze eet je eigenlijk als een toastje of een crackertje. De kletskop bevat noten en heeft een karamelsmaak. Een perfecte combinatie met de frisse geitenkaas.


Seizoensfruit

Vijgen en geitenkaas zijn een heerlijke combinatie. Bij die zachte mousse van de geitenkaas en de krokante kletskop smaken vijgen heerlijk! Maar, vijgen zijn echt seizoensvruchten en zijn dus niet het hele jaar (vers) verkrijgbaar. Vijgen kun je vervangen door bijvoorbeeld een vijgenchutney of een vijgenjam. Dit geeft iets extra zoets aan het gerecht. Of vervang de vijgen voor een ander product. Ik maak een smakelijk lijstje van ingrediënten die ook goed samengaan met deze geitenkaasmousse:

  • Druiven. Geroosterd of vers.
  • Zongedroogde tomaten.
  • Gekarameliseerde uien.
  • Serranoham of prosciutto.
  • Gekookte of gepofte rode biet.
geitenkaasmousse

Geitenkaasmousse met een kletskop en vijgen

Deze geitenkaasmousse is een heerlijke amuse. Perfect om een gezellig diner mee te openen of lekker als borrelhapje. Serveer met een kletskop en verse vijgen.
Bereidingstijd 15 minuten
Opstijven 2 uur
Gang Amuse, Borrelhapje, Voorgerecht
Keuken Hollands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 150 ml slagroom
  • 3 kletskoppen
  • 1 vijg

En verder:

  • 6 amuseglaasjes
  • hakmolentje of elektrische garde

Instructies
 

  • Doe de zachte geitenkaas en de slagroom in een hakmolentje en klop dit luchtig tot een geitenmousse. Je kunt de ingrediënten ook in een hoge beker (bijvoorbeeld een maatbeker) doen en vervolgens luchtig kloppen met een elektrische garde.
  • Verdeel de geitenkaasmousse over de 6 amuseglaasjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Snijd de vijg in 6 partjes en halveer de kletskoppen. Steek vlak voor serveren een halve kletskop en een vijgenpartje in de mousse. Serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord 4 ingrediënten, Dinner party, Feestdagen, Kerst, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating