geschilde aardappelen bewaren zonder verkleuren

Kooktip #15: geschilde aardappelen bewaren zonder verkleuren

In de vaste rubriek ‘Kooktips’ vind je handige tips en weetjes voor in en rondom de keuken. Geen sexy gerechten, maar handige handvatten om het koken gemakkelijker te maken. In dit artikel een handige kooktip voor aardappelen: zo kun je geschilde aardappelen bewaren zonder verkleuren.Een goede voorbereiding is het halve werk

Ben jij, net als ik, een echte planner in de keuken? Dan bereid je misschien ook wel de maaltijden minimaal een halve dag van te voren voor. Of misschien pak jij het nog grootser aan en kook jij drie dagen vooruit. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Groenten schillen en snijden van te voren is handig, want dit scheelt veel tijd in de keuken. Het meeste werk is per slot van rekening al gedaan. Maar, sommige groenten, zoals aardapelen, kunnen flink verkleuren wanneer ze ontdaan zijn van hun schil: de natuurlijk jas die helpt verkleuren tegen te gaan. Wanneer aardappelen worden bloot gesteld aan zuurstof, zullen de aardappelen gaan verkleuren. Dit maakt de aardappelen niet minder eetbaar, maar het ziet er minder smakelijk uit.


Geschilde aardappelen bewaren zonder verkleuren

Om geschilde aardappelen te bewaren zonder verkleuren heb ik dé tip voor je. Het is simpel, maar ontzettend effectief! Bewaar de aardappelen onder water. Dit houdt in:

  • Ga je deze aardappelen dezelfde dag eten? Doe de aardappelen alvast in de kookpan die je wil gebruiken (dit scheelt ook afwas) en zet ze flink onder water. Je kunt ze gewoon op het aanrecht of op het fornuis (zonder warmte) laten staan tot gebruik. Verschoon het water wel even voor je ze gaat koken.
  • Schil je de aardappelen alvast voor een andere dag? Bewaar de geschilde (en gesneden) aardappelen in een afsluitbaar bakje en vul deze verder met flink water zodat ze helemaal onder staan. Deksel erop en klaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *