Deze zoete aardappel frittata is een heerlijk, koolhydraatarm, gezond en voedzaam lunchrecept of avondmaaltijd. Je hoort het al, dit recept is van alle markten thuis! Dus, wanneer zet jij deze lekkere frittata op tafel?
Zoete aardappel frittata
Frittata is een Italiaans gerecht met als basis ei. Vaak wordt deze voedzame omelet gevuld met restjes pasta en groenten. Ook aardappel is een veelgebruikt ingrediënt voor een frittata.
Voor dit recept gebruik ik zoete aardappel in plaats van gewone aardappel. Een super lekkere variatie. Daar voeg nog wat uitgebakken spekjes en zachte geitenkaas aan toe voor nog meer smaak.

Zoete aardappel frittata met geitenkaas en spekjes
Deze zoete aardappel frittata is een heerlijk, koolhydraatarm, gezond en voedzaam lunchrecept of avondmaaltijd.
Ingrediënten
- 100 gram zoete aardappelblokjes
- 3 eieren
- 50 gram zachte geitenkaas
- 50 gram spekblokjes
En verder:
- ovenschaaltje van ongeveer 18 x 18 cm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de zoete aardappelblokjes in ruim kokend water, ongeveer 10 minuutjes, totdat deze gaar zijn. Giet ze uitlekken en laat ze droogstomen met de deksel op de pan.
- Bak de spekblokjes uit in een andere pan.
- Klop intussen de eieren los en meng deze met de zoete aardappelblokjes, uitgebakken spekjes en de brokkel de zachte geitenkaas hierover.
- Vet het ovenschaaltje in met wat boter of olie en schenk het frittatamengsel hierin. Bak de zoete aardappel 25 minuten af in de voorverwarmde oven. Je kunt de frittata zowel warm als koud serveren. Eet smakelijk!