Deze vegetarische zoete aardappel is té lekker om niet een keer te proberen. Met dit recept maak je snel en makkelijk een super voedzaam én vegetarisch recept. Wil jij dit recept helemaal vegan maken? Maak de koolsla dan met een vegan mayonaise in plaats van een traditionele mayonaise.
Vegetarische zoete aardappel
Deze vegetarische zoete aardappel is een echte maaltijd zoete aardappel! Zoete aardappel is voor mij de ideale aanvulling op een maaltijd. Het is lekker van smaak en erg voedzaam. Dit vega zoete aardappel gerecht bevat lekker veel extra ingrediënten zodat het super vullende en gezonde maaltijd is. De zoete aardappel pof je in de oven en die vul je vervolgens met tofu gehakt en een lekkere, frisse koolsalade. Maak ‘m daarna af met verse pesto en wat bosui. Super lekker!
Tofu gehakt
Voor dit recept maak je zelf tofu gehakt. Tofu gehakt, zelfgemaakt, bevat helemaal geen toevoegingen en is dus een lekker puur ingrediënt om te gebruiken. Veel gezonder dan bijvoorbeeld kant-en-klaar vega gehakt.
Tofu gehakt maar je snel en eenvoudig door een blok tofu super goed uit te laten lekken. Leg het blok tofu in een diep bord op een stapel keukenpapier. Leg hier weer keukenpapier op en leg er hierna iets zwaars op. Wacht 5 tot 10 minuten en je ziet hoeveel vocht er nog uit de tofu is ontsnapts.
De uitgelekte tofu is nu lekker droog en klaar om verwerkt te worden. Prak de tofu met een vork fijn. Zo ontstaat er een gehakt structuur: je zelfgemaakte tofu gehakt! Je kunt het tofu gehakt nu op smaak maken met allemaal lekker smaakmakers, zoals specerijen.
Vegetarische zoete aardappel met tofu gehakt en spitskoolsalade
Ingrediënten
- 2 zoete aardappels
- 200 gram tofu
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 200 gram fijngesneden spitskool
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel citroensap
En verder:
- (verse) pesto
- fijngesneden bosui
- verse basilicum
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden. Maak de zoete aardappels schoon. Je hoeft deze niet te schillen. Prik de schil in met een vork op meerdere plekken en pof ze vervolgens in 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de tofu goed uitlekken. Prak de tofu fijn een vork en bak deze in een ruime koekenpan. Voeg de tomatenpuree, de Italiaanse kruiden en peper en zout toe. Bak nog 5 minuten op een laag vuur mee.
- Maak de fijngesneden spitskool aan de met de mayonaise en het citroensap. Meng goed door.
- Haal de zoete aardappel uit de oven en snijd deze in. Vul de gepofte zoete aardappel met de spitskoolsalade. Leg hierna het tofu gehakt erop. Verdeel er wat pesto, fijngesneden bosui en verse basilicum over. Serveer direct. Eet smakelijk!