Zoete aardappel friet is heel makkelijk om zelf te maken. Daarnaast is friet van zoete aardappel ook een stuk gezonder dan gewone friet of patat! Dit recept maak je snel en makkelijk klaar en is daarom zowel een ideaal gerecht voor een doordeweekse maaltijd als voor een lekkere comfort food maaltijd voor in het weekend.
Zoete aardappel friet
Heerlijke zoete aardappel friet is makkelijk om zelf te maken. Daarnaast is zoete aardappel friet uit de oven een stuk gezonder dan gewone patat of friet.
Ingrediënten
- 400 gram zoete aardappel (2 grote stuks)
- 3 eetlepels olie
- 2 theelepels paprikapoeder (optioneel)
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn (optioneel)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze vervolgens in dunne plakken van een halve centimeter dik. Snijd deze plakken vervolgens in frietjes van een halve centimeter breed.
- Meng de zoete aardappel friet met olie, het zout, het paprikapoeder en de gedroogde rozemarijn. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat je frietjes elkaar niet raken. Hierdoor kunnen ze aan alle kanten goed bakken en dit zorgt voor een extra krokant resultaat.
- Bak de zoete aardappel friet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt eventueel de grillstand aanzetten voor super krokante frietjes.